ZETApress

hírportál

Peti jól helytállt

A 16 éves magyar versenyző is rajthoz állt az idei utolsó, valenciai futamon, melyen jól szerepelt. 17-ként ért célba és ugye az első csak 15 pontot kap ? tudatta a Faster Management.

De ne menjünk ennyire előre, hiszen reggel egy bemelegítő edzés várt Péterre és csapatára, akik a 20 perces tréning során is kemény dolgoztak. A warm up korai kezdése miatt lényegesen hűvösebb volt még az időjárás és az aszfalt hőmérséklete is, ami a beállításokat is befolyásolta. Kipróbáltak egy másik set upot, de ez nem hozott előrelépést, így visszatértek a korábbihoz és bíztak abban, hogy melegszik majd az idő, hogy ideálisabb legyen a körülmény egy jó versenyhez.

Peti izgatottan várta a rajtot. Tegnapi szereplése alapján a 19. helyről indult, de nem sikerült számára túl jól a start, így lemaradt az előtte haladó bolyról és egyedül kellett motoroznia. Végül a 17. helyen zárt. A záró futamot Bradley Smith nyerte Espargaro és Terol előtt. A 125cc géposztály idei világbajnoka Marc Marquez lett 310 ponttal.

Összességében egy jó hétvégén vagyunk túl, sokat tanultam, de hogy őszinte legyek a tegnapi köridők alapján többre számítottam. A rajtom rosszul sikerült, így elhúzott az előttem haladó boly, pedig velük jobb lett volna menni. Így saját tempót kellett diktálnom és egyedül motoroztam, ami számomra még nagyobb koncentrációt követelt. A verseny végén megdicsért a csapatom és elismerően gratuláltak a teljesítményemhez, ami nagyon jól esett ? örvendezett Péter.

Nagy lehetőség volt ez számunkra, hogy Peti is itt lehetett és indulhatott a valenciai záró futamon, amit úgy érzek maximálisan ki is használtuk. Csak büszkék lehetünk rá a tisztes helytállásért, amit a versenyt követően a csapatfőnök és Peti szerelői is elismertek és megköszönték neki a munkáját. Jelenleg azon dolgozunk, hogy jövőre is versenyezhessen, hiszen egy ilyen tehetségnek mindenképpen a pályán van a helye ? mondta Roberto Favaro.

Gábor megőrizte összetettbeni 6. helyét

Nagyon gyorsan elszaladt az idei vébészezon, mely során nagyon sok minden történt. Egy évvel ismét tapasztaltabbak, rutinosabbak lettek a csapatok és a pilóták. Az esőtől nem kellett tartani a versenynapon sem, így leginkább csak az ellenfelekkel kellett megküzdeni a versenyzőknek, már ha motorjuk beállításai rendben voltak.

A bemelegítő edzésen Talmácsi Gábor speed upja talán a hétvége során a legrosszabbul működik, így visszatértek az FP3 során használt beállításokhoz. A Moto2-esek versenye negyed 1-kor rajtolt és az utolsó 26 kör megtétele sok mindenről döntött. többek között az összetett 2. és 3. hely sorsáról és arról, hogy Talmának sikerült-e megőrizni előkelő 6. helyét.

A lámpák szabad jelzését követően 42-en indultak meg. Elsőre úgy tűnt, hogy a magyar versenyzőnek sikerült jól elkapni a rajtot, az első kanyarhoz érkezve belső íven néhány helyet előrelépett, majd a másodikban fékeznie kellett és a megelőzöttek visszaelőzték. Az élen óriási és látványos csatát hozott az utolsó verseny. Voltak, akik hibáztak, túlvállalták magukat emiatt idő előtt búcsúzniuk kellett.

Gábor motorja nem fordult és a féktávokon sem működött tökéletesen, így később tudott csak gázt adni, ezek a problémák pedig nem tették lehetővé, hogy felzárkózzon az élmezőnyre és a korábbi évek alapján tőle nem szokatlan csatározásokban láthassuk. A verseny folyamán végig maga mögött tartotta Jules Cluzelt, aki köztük volt azoknak, akik a pontversenyben veszélyeztették 6. helyét és pontosan tudta, hogy bár csúszkál alatta a motor, célba kell érnie és pontokat kell szereznie, hogy megőrizze pozícióját a tabellán.

Az élen Iannone, Simon, Abraham és Elias ádáz harcot folytatott, még az utolsó körben sem volt egyértelmű, hogy melyik versenyző hányadikként halad át a célvonalon, mikor Toni Eias hibázott, ez némileg kizökkentette Julian Simont is, amit a szemfüles cseh pilóta azonnal kihasználta és az élre állt. A 2-3. helyért Iannone és Simon küzdött, akik végül ebben a sorrendben értek célba. Talmácsi Gábort 10. lett.

Örül a lelkem, hogy sikerült megőriznem a 6. helyet, ami mégiscsak elárul valamit egy nem túl szerencsés szezont követően. Az idei évadot a Humangestes korszakhoz tudnám leginkább hasonlítani. Sokat küzdöttünk, de mindig a maximumra törekedtem, így nagydolognak tartom, hogy egy ilyen erős mezőnyben 6-ként zártam. De visszatérve kicsit a mai versenyre: nem volt szenzációs, nem olyan volt, mint amilyet terveztem az utolsó versenynek. Végig küzdöttem a motorral a kanyarokban, féktávon és később tudtam csak gázt adni, mint ahogy szerettem volna. Mindeközben próbáltam arra is figyelni, hogy Cluzelt magam mögött tartsam. Sok minden összejött ebben az évben, de úgy gondolom, hogy hatodiknak lenni egy ilyen kiélezett kategóriában semmiképp sem lebecsülendő. A tárgyalások továbbra is folynak arról, hogy jövőre hol folytatom. Meglátjuk, mit hoz a jövő ? reménykedett Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gábor ma már tesztel | ZETApress

Szóljon hozzá!