ZETApress

hírportál

Péter jól szerepelt

A fiatal magyar, ahogyan pénteken jelezte is, minden idejét kihasználta, hogy amennyire csak lehet kipihenje magát és úgy vágjon neki a második edzésnapnak ? tudatta a Faster Management.

A szombat reggeli edzésen ismét hűvösebb volt még az idő, így biztonsági tempót diktált Péter, de már akkor képes volt olyan köridőket futni, mint tegnap, amiből csapatával arra következtettek, hogy a kvalifikálón tovább tud majd gyorsulni. Jól kalkuláltak, mert Péter remek teljesítményt nyújtott és ahhoz képest, hogy még csak most ismerkedett meg a motorjával és szerelőivel a 19. helyen zárta az időmérőt.

Spanyolország, Valencia ? időmérő: 1. Marc Marquez, 2. Nicolas Terol, 3. Bradley Smith, 4. Sandro Cortese? 19. Sebestyén Péter. ? Eredményes napot zártunk, minden tekintetben előreléptünk. Az első edzésen óvatosabb iramot diktáltunk, majd az időmérőn rákapcsoltunk. Egy hosszabb boxkiállás során bevállaltunk, hogy jelentős mértékben változtatunk a motor addigi beállításai, ami bejött, jó irányba mentünk. A 19. helyet érő időmet pedig úgy értem el, hogy a gyors körömben még előznöm is kellett. A csapattal ki fogjuk elemezni a telemetria adatait, mert még van mit finomítani a futómű-beállításon és motorikusan is. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és várom a vasárnapi versenyt ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

Büszke vagyok Petire, aki odatette magát és megmutatta, hogy van benne kurázsi. A csapatfőnök és mérnökei is elégedett vele, azt mondták, hogy igazából nem is számítottak arra, hogy Peti beugró versenyzőként ilyen remek teljesítményt produkál majd. Mi mindig is tudtuk, hogy nagyon tehetséges és örülök, hogy most lehetősége nyílik megmutatni másoknak is a tudását. Csapattársai közül egyedül Folger az, aki előtte végzett, de a német versenyző RSA motort használ, míg a többiek ? köztük Peti is ? az eggyel régebbi verzióval motorozik ? nyilatkozta Roberto Favaro.

Talma a 3. sorból indul

Az időjárásra senkinek sem lehet panasza, ragyogó napsütés, kellemes 22 fok körüli hőmérséklet uralta a második edzésnapot is, ahol a versenyzők kitettek magukért. A délelőtti tréningen Talmácsi Gábor a 13. helyen végzett. Többször is piros sisakkal indította megkezdett gyors körét, de előnye a pálya harmadik, illetve negyedik szakaszában elapadt, de folyamatos próbálkozásai jelzésértékűek voltak, hogy van benne potenciál, már csak a motor beállításán kellene csiszolni.

Délután a szokott időben vette kezdetét a Moto2 géposztály időmérő edzése. 50 perc, egy perccel sem több, ennyi idő állt most is a versenyzők rendelkezésére, hogy felállítsák egymás között a holnapi rajtsorrendet. A magyar versenyző az utolsó boksz-kiállásáig 1:37.330-as idejével fokozatosan csúszott hátrébb, de az edzés végére ő is tartogatott még némi puskaport, hogy a hajrába előrébb verekedje magát. A tréning végén sikerült javítania és a hétvége folyamán megfutott legjobb köridejével a 12. helyre kvalifikálta magát. Az edzést Toni Elias nyerte.

Spanyolország, Valencia ? Moto2 időmérő eredmény: 1. Toni Elias 1:36.141, 2. Stefan Bradl 1:36.247, 3. Andrea Iannone 1:36.255, 4. Scott Redding 1:36.343? 12. Talmácsi Gábor 1:36.885. ? Nem rossz ez a 12. hely, nem túl nagyok a különbségek az elején. Mindenki nagyon jó formában van az utolsó versenyen és nagyon motiváltak is vagyunk. A délelőtti edzésen valamivel kezelhetőbb volt a motorom, így visszatérünk majd azokhoz a beállításokhoz. Élvezem a motorozást, de kell még finomítani a gépen, hogy holnap egy jó versenyt tudjak produkálni. A gumi, az áttételezés rendben van, a hátsó geometrián kell még dolgoznunk. A célom mindenképpen az, hogy megtartsam összetettbeli 6. helyemet, de ez nem lesz egy egyszerű feladat, hiszen nyilván Bradl, Redding és Cluzel is szeretne 6. lenni ? nyilatkozta Gábor az idény utolsó versenye előtt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Peti jól helytállt | ZETApress

Szóljon hozzá!