ZETApress

hírportál

Elégett 2-3000 kalória!

A bécsi Práterből indulva ? 120 kilométer lefutása után ? Fertődön töltötte az első estét a bajnokok csapata, akik annak ellenére teljesítik a távot, hogy idén elmaradt a hagyományos Bécs?Budapest Szupermaraton.

A váltócsapat tagjai karitatív céllal vágtak neki a futásnak, hiszen elsősorban pénzadományokat, valamint tartós élelmiszereket és tisztálkodó szereket gyűjtenek az iszapkatasztrófa áldozatai számára ? tudatta az MKKSZ.

Éppen valami meleg vacsora után nézzünk, mert minden csapattag elégetett néhány ezer kalóriát futás közben ? kezdi beszámolóját a szerdai célban a bajnokok csapatának tagja, Vajda Attila.

Nem akadályozott ma bennünket senki, pedig volt egy-két meleg pillanat útközben. Az eredeti Bécs-Budapest útvonalát megváltoztattuk, ezért időnként főúton kellett futnunk mindenféle rendőri biztosítás nélkül.

Az autósok és a rendőrök is megértően viselték, hogy kicsit feltartjuk a forgalmat, pedig bárki megkérdezhette volna, hogy mi a bánatot csinálunk az út közepén. Egyébként nagyon jól haladtunk ma, minden csapattag jó időd futott, a tervezetnél 20 perccel előbb érkeztünk a fertődi célba, pedig 50 perc csúszással rajtoltunk el Bécsből. Minden futó kb. 15-20 kilométert teljesített, a GPS-em szerint én pontosan 19 kilométert és 110 métert tettem meg.

Ez alatt 3 települést érintettem, de lövésem sincs, hogy pontosan melyik volt az a három, ami biztos, hogy végigfutottam a Fertő-tó mellett a szeles, hideg időben. Szerencsére az eső nem esett, de egész nap nem ment 8 fok fölé a hőmérséklet.

Adományokat még nem igazán tudtunk gyűjteni, de azzal tisztában voltunk, hogy erre inkább a magyar szakaszokon lesz lehetőség. Azért Bucónak (Kozmann György) szerencséje volt, futás közben megállt mellette egy osztrák rendszámú autó, amit egy magyar hölgy vezetett, Ő jó néhány Eurót bedobott az adománygyűjtő-urnánkba. Aki segíteni szeretne rajtunk keresztül a katasztrófa károsultjain, az a futóhoz, vagy bármelyik kerékpáros illetve autós kísérőhöz is odamehet út közben és átadhatja az adományát.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Előre rendületlenül | ZETApress

Szóljon hozzá!