ZETApress

hírportál

Talmácsiék nem adják fel

A verseny napján sem lett melegebb a tegnapinál, de legalább az eső nem esett, ami a bemelegítő edzések alatt nem volt elmondható. A warm upra megtörtént a változtatás a magyar versenyző motorján, de semmi előrelépés nem mutatkozott, hiába is bízott benne Gábor.

A futamot a 22. helyről várta és bár néhány pozíciót sikerült a start után feljebb jönnie, esélye sem volt arra, hogy akár egyetlen pontot is szerezzen ezen a versenyen. Ez pedig nagyon elszomorító és elgondolkodtató is egyben, hiszen az aragoni versenyen dobogóra tudott állni és az azt megelőző futamokon is rendre a legjobb tíz között szerepelt, pedig a beállítások egyszer sem volt tökéletesek ? tudatta a Faster Management.

Azóta azonban valami történt a motorral és élet-halál harcot vív a célba érésekért, ami ugyan hozzátartozik egy versenyző életéhez, de Talmácsi tőle szokatlan módon mindezt a 20. hely környékén teszi, ahol korábban nem igen fordult meg. Az ausztrál futamot végül Alex De Angelis nyerte, 2. Scott Redding, 3. Andrea Iannone lett, míg Talmácsi Gábor a 18. helyen zárt.

Katasztrofális a helyzet. Az aragoni dobogó után gondolni sem mertem volna, hogy ilyen folytatás vár ránk, azóta egyszerűen bármit változtattunk a motoron nem lett jobb. Folyamatosan azon agyalok, hogy vajon mi lehet a gond a géppel, mert, hogy valami komoly gond van az biztos. Eddig bármilyen is volt a beállítás, képes voltam hozzátenni a tudásomat, tapasztalatomat és bejöttem az első tízbe.

A verseny követően volt egy csapatmeeting, ahol felvetettük, hogy szükség lenne egy plusz futómű-mérnökre erősítésként, mert egy helyben toporgunk. Illetve felvetődött az is, hogy miután elestem a boksz-utcában a váz nem került kicserélésre, mert a mérnökeim úgy ítélték meg, hogy nem sérült meg annyira, hogy szükség lenne erre a lépésre. Én viszont nem tudok már másra gondolni, minthogy innen eredhet minden problémánk forrása, így a következő versenyre kértük a váz cserét is. Bármi legyen is még a két hátralévő versenyen, én nem adom fel és hiszek abban, hogy lesz megoldás ? reménykedett Gábor.

Szóljon hozzá!