ZETApress

hírportál

Sikeres búcsú

A Römi Sárkányhajó Klub és a Csepel KKE volt a legeredményesebb. Szebb búcsú talán nem is kellett volna az idei szezontól, szombaton ragyogó napsütésben, igazi őszi hangulatban rendezték meg a Csepel Hollandi úti telepén a sárkányhajó országos bajnokságot, amelyen a Römi Sárkányhajó Klub és a Csepel KKE csapata volt a legeredményesebb.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a Römi Sárkányhajó Klub minden egyes versenyen győzelemre vezette csapatát. Nem csoda, hiszen Reményi Péter csapatvezető a legjobb síkvízi, maratoni és vadvízi versenyzőket toborozta össze. Az idei sárkányhajó országos bajnokság előtt azonban valószínű volt, hogy borul a papírforma, hiszen több egyesület is a saját hajójában nevezte a Römi SK-ban edződött versenyzőket. A két legtapasztaltabb maratoni kenus, Csabai Edvin és Györe Attila például a Csepel hajójában foglalt helyet, míg a síkvízről már jól ismert Paksy Tímea ezúttal az MTK-s egységben ragadott lapátot.

A rövidebbik, 200 méteres távon diadalmaskodott a tapasztalat, hiszen a viadalt a Römi Sárkányhajó Klub nyerte meg a csepeli és az MTK-s egység előtt. A hosszabbik távon azonban egészen más lett végeredmény. Bár a 2000 méteres versenyben a Römi a második helyet szerezte meg, a versenybíróság később kizárta az egységet, így Csepel, MTK és Kanyon Aktív lett a sorrend a dobogón. ? Ez volt a nap egyetlen kizárása ? mondta Vaskúti Máté, a sárkányhajó szakág vezetője. ? Sajnos, a Römi Sárkányhajó Klub versenyzői kihagytak egy bóját, ezért diszkvalifikálnunk kellett őket.

A profik mellett a mastersek és a szabadidős csapatok is vízre tették hajóikat. A masters kategóriában szintén a Römi Sárkányhajó Klub versenyzői voltak a legjobbak, míg a szabadidős versenyben a Paksi Atomerőmű győzedelmeskedett a T-Mobile Lapátolói és az Etkiki előtt. További információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!