ZETApress

hírportál

Akrobaták négyes fogaton

Hatodik világrekordjukra készülnek a Rippel-fivérek. Szombaton este fél 8-kor a Papp László Sportarénában négy vágtató ló mögött egyensúlyoznak majd Lázár Zoltán fogatán. Minderre a három napos díjugrató és fogathajtó viadal idején kerül sor, melynek előkészületeiről már beszámoltunk.

Viktor és Ferenc ma délelőtt számolt be terveiről a Reneszánsz Panoptikumban. Korhű jelmezbe öltöztek, Mátyás király udvarát varázsolták elénk. Mindjárt bemutatót is tartottak. Előbb egymást, majd barátjukat, Erdei Zsoltot tartották a fejük felett. A zárt területről nem repült ki a Madár?

Ripperék nem most lesznek először fogaton. Szeptemberben Gödöllőn hajtották is a ketteseket, de most négyes fogaton egyensúlyoznak majd. Különös nehézsége a feladatnak, hogy hetvenszer harminc méteres területen, ovális pályán kell bemutatni azt, miközben a több ezres közönség a közelükben tombol. A szabad térhez szokott négylábúakat zavarhatja a dolog, de egy jó hajtó ? s a többszörös világbajnok Zoltán ilyen ? uralni fogja a helyzetet.

Rippelék szponzorai korábban Erdei Zsoltot támogatták, s most a boxot cserélték el egy másfajta erőművészetre. A kilencszeres világbajnok öklöző és az öt világcsúcsot felállító testvérpár között régi a barátság. Mindketten többnyire külföldön lépnek fel, de a Karácsonyt szeretik itthon tölteni. Madár gyorsan felépült legutóbbi meccsén szerzett sérüléseiből, nem igényelt kórházi ellátást sem. Zömében Németországban tartózkodik, így a magyar egészségügy reformja különösebben nem érinti. A politikával sem foglalkozik. Neki más a dolga, őt azt teszi nem is akármilyen színvonalon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megvan a hatodik!

Szóljon hozzá!