ZETApress

hírportál

Talma először dobogón

A hőségtől ugyan nem kellett tartani az aragoni pályán, de az, hogy az eső a verseny napján nem esett, máris egy pozitívuma volt szombathoz képest a MotoGP mezőnyének és a helyszínen szurkoló nézőknek ? tudatta a Faster Management.

Vasárnap lévén a menetrend már a megszokottak szerint zajlott. A legkisebb kategória kezdte a bemelegítést, majd következett a Moto2 és végül a GP géposztály. Talmácsiék tovább finomították a motort a magyar versenyző kérései szerint és nem csak az időeredmény alapján, de szemmel láthatóan is kitűnt, hogy egyre jobb a kapcsolat, az összhang ló és lovasa között. A warm up-ot végül az 5. helyen zárta.

Aztán következett a verseny, ahol már a rajtnál beigazolódtak, amit korábban Talma mondott, miszerint már az első kanyar nagyon veszélyessé válhat, és szeretne kimaradni a csetepatéból, amire reális esélye is van, hiszen viszonylag elölről indul. Jól kapta el a rajtot és okosan a belső ívre helyezkedett, hogy minimalizálja annak esélyét, hogy kiüssék alóla a motort. Valamivel hátrébb, a középmezőnyben Fonsi Nieto hibázott, elesett és ezzel megpecsételte saját és még másik 4 versenyző versenyét is.

Talmácsi már az első kör végén a negyedik helyen robogott és a verseny végig tartani tudta a tempót. Elöl Iannone meglépett a mezőnytől, a második bolyt Simon, Corsi és Talmácsi alkotta. A magyar versenyző több kanyarban is más ívet választott, ezzel is kímélve a gumikat, amit ez a pálya felettébb gyorsan megevett. Közeledve a futam végéhez Talmácsinak sikerült megelőzni Simone Corsit ezzel feljött a 3. helyre. Az utolsó körben még megpróbálta megfogni a 2. helyen motorozó Simont, ami kis híján sikerült is neki, de végül 0.076-os különbséggel a harmadik helyen intette le a kockás zászló, aminek így is nagyon örült, hiszen idén először ő is dobogóra állhatott. A 3. helyért járó 16 ponttal pedig a tabellán is feljött, jelenleg a 6. helyen áll.

A hosszú és kemény munkának, amit a szezonkezdet óta végeztünk végre meglett az eredménye. Nem adtuk fel és úgy érzem, hogy a szerelőim is megértették, amit mondtam és megtaláltuk azt a beállítást, amivel elérhető lett a dobogó, ezek a beállítások biztosan jó alapot szolgáltatnak majd a későbbiekben is. Ezen az úton kell tovább mennünk.

Jól működött a motorom, élveztem a versenyzést. Nagyon boldog vagyok, hogy idén először én is dobogóra állhatok, és ha rajtam múlik, le sem szállok róla a hátralévő 5 versenyen. Nagyon örülök és büszke vagyok arra is, hogy elsőként a mi csapatunk tudott két versenyzővel az első háromban végezni. Szponzoraimnak köszönöm a bizalmat és a támogatást, szurkolóimnak pedig az egész éves biztatást, kitartást! ? nyilatkozta Gábor. A verseny végeredménye: 1. Andrea Iannone, 2. Julian Simon, 3. Talmácsi Gábor, 4. Toni Elias.

Sebi alatt megállt a technika

Magyar szempontból jól indult a mai nap. Két versenyzőért is izgulhattunk, hiszen a 16 éves Sebestyén Péter a Right Guard Racing Team színeiben szabad kártyával idén második alkalommal indult a vb-n, míg a Moto2 géposztály állandó és egyetlen magyar motorosa Talmácsi Gábor.

Peti a bemelegítő edzést a 25. helyen zárta. Kipróbáltak egy másik beállítást, amit végül nem talált jobbnak, így úgy döntöttek, hogy visszatérnek a korábbihoz és azzal vág majd neki a magyar motoros a 19 körös versenynek. A rajt jól sikerült és a 28. helyről egészen a 20-ig tornázta fel magát Peti. Azonban a technikai ördöge közbeszólt és idő előtt kiszállni kényszerült a versenyből, amit végül a spanyol Pol Espargaro nyert.

Nagyon sajnálom, hogy technikai probléma miatt nem sikerült befejeznem a versenyt. Már az első kör után éreztem, hogy valami nincs rendben a motorral, de próbáltam még a gondolatot is elhessegetni, hogy valami probléma van az Apriliámmal. Néhány körrel később azonban nem volt más választásom, kuplung-fék és kigurultam a pálya füves részére, hogy ne akadályozzam a még versenyben lévőket. Függetlenül attól, hogy a futamot nem tudtam befejezni, nagyon sokat tanultam és minden új tapasztalatra szükségem van ahhoz, hogy egyre jobb legyek, és ha állandó versenyzővé válok, akkor megálljam a helyemet a vébén is. Szeretném megköszönni a lehetőséget a szponzoraimnak, Talmácsi Gábornak, a Faster Managementnek és nem utolsó sorban menedzseremnek, Roberto Favaronak ? nyilatkozta Péter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Péter is rajthoz áll | ZETApress

Szóljon hozzá!