ZETApress

hírportál

Talma második soros

A spanyol nyár a péntekről szombatra virradó éjszaka leforgása alatt hűvös, szeles ősszé változott, ami a reggel 9:10-kor kezdő Moto2-es mezőny számára kissé talán váratlan is volt. Kabátban és garbóban ültek az emberek a boxban, de a versenyzők fittyet hánytak arra, hogy csak 15 fok van, mindenki a leggyorsabb körre és az ideális beállítások megtalálására törekedett.

Talmácsi Gáborék a harmadik szabadedzésen további beállításokat próbáltak, de az irány nem bizonyult jónak. Az időmérőt egy komoly technikai meeting előzte meg, amit leginkább a magyar versenyző irányított. Az időmérőt szintén a Moto2 géposztály kezdte. A hőmérő higanyszála nem igen kúszott feljebb, csupán 20 fokot mutatott, de érzetre maradt a reggeli hideg a felerősödött szél miatt ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi az edzés első felében a 3. körében futott idejével a 14. helyen állt, majd többször is látogatást tett a boxba, hogy finomítsanak a beállításokon. Érezte, hogy mik azok, amiken változtatniuk kell ahhoz, hogy gyors kört tudjon produkálni és ezt az utolsó etapban meg is mutatta. Bár eléggé nagy forgalom volt már a pályán az edzés végén, Talmának sikerült javítania és utolsó körében még jobb időre is képes lett volna, ha nem kell két vetélytársát is megelőznie. Viszont így is a második sorból, a 7. helyről várhatja majd holnap a versenyt, míg az első sorból, Iannone, Redding, De Angelis és Simon indulhat.

Az időmérőre azokat a beállításokat használtunk, amiket én kértem, amikre éreztem, hogy ezen a pályán szükségem van, hogy gyors tudjak lenni. Azt kell, hogy mondjam meglepően jól vezethetővé vált a gép, élveztem a motorozást és ezekre a beállításokra valóban lehet majd építeni a jövőben is. Az első szektorban adódnak még kisebb problémák, de a T4-ben már az egyik leggyorsabb vagyok. A gumikérdés minden csapatnál komoly fejtörést okoz, mivel a gumik bal oldala nagyon gyorsan elfogy, így nem tudni, hogy a versenyen meddig bírják, mi pedig meddig leszünk képesek hozni a gyors köröket.

Az első kanyar eléggé szépen szedte az áldozatait eddig. Ebben a kanyarban viszonylag én is nagyokat fékezek ? kb. 10 Barral húzom itt a féket, év elején még 4-5 Barral húztam, de ez is azt bizonyítja, hogy sokkal jobb a motor, sokkal jobban érzem, így a határok is távolabbra kerültek. Erre a kanyarra holnap a verseny is oda kell majd figyelni, de szerencsére most az elejéről indulok, így az igazi lökdösődésből kimaradok. Ha pedig egy igazán jót rajtolok, akkor meg az egészből nem is látok majd semmit ? nyilatkozta Talmácsi Gábor. Az időmérőn 1. Andrea Iannone 1:55.148, 2. Scott Redding 1:55.189, 3. Alex De Angelis 1:55.194? 7. Talmácsi Gábor 1:55.627.

Sebi bőven 107%-on belül

A Right Guard Racing Team és magyar versenyzője pozitívan értékelte a mai napot is. Mindkét edzés során keményen dolgoztak, Péter gyorsan hozzászokott a vb munkatempójához. Az időmérő edzést nem így tervezték, ugyanis a beállításokat illetően rossz irányba mentek el és nem sikerült a magyar pilótának gyorsulnia. Azonban az eddigi teljesítménye is olyannyira helytálló volt, hogy szó sem volt arról, hogy ne tudná teljesíteni az előírt 107%-ot. Ideje bőven ezen belül volt, sőt vetélytársakat is maga mögé utasított a rajtrácson.

Holnap a bemelegítőn még drasztikusabb változtatásokat terveznek, amitől javulást remélnek és bíznak abban, hogy sikerül egy igazán jót versenyeznie Petinek, aki ezzel is nagyon sok tapasztalatra szert tesz. A nyolcad-literesek időmérőjét Marquez nyerte, mögötte Cortese és Terol zárt.

Fantasztikus a vb hangulata, el sem tudom mondani mennyire örülök, hogy én is itt lehetek. Eddig 4 edzésen vagyunk túl, de már most sok új dolgot tanultam. Próbáltam rátapadni a versenyzőkre és mögöttük motorozva ellesni egy-két technikát és nagyon jó érzés volt, hogy ha nem is Terolékkal, de a középmezőnybe tartozó versenyzőkkel tudtam tartani a lépést. Nagyon köszönöm a sok segítségét Talmácsi Gábornak is, aki minden edzésen ott volt és nagyon sok hasznos tanáccsal látott el. Várom a holnapi versenyt, amit a 28. helyről kezdek majd ? nyilatkozata Péter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma először dobogón | ZETApress

Szóljon hozzá!