ZETApress

hírportál

Talma jól kezdett

A balatonringi versenyt helyettesítő Motorland Aragon pályán folytatódik ezen a hétvégén a világbajnokság, mely immár az idei 12. nagydíj lesz. Spanyolországban még tombol a jó idő, bár az elkövetkező napokra jósoltak mindenfélét: esőt, szelet, napsütést. Ezek közül a napsütés és az eső már pénteken bejött.

A tegnap reggeli szabadedzésen még száraz volt a pálya, míg a második tréning feléhez érkezve leszakadt az ég. Az edzésnap eltért a megszokott menetrendtől, ugyanis nem egy, hanem két gyakorlási lehetőség adódott a mezőny számára ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor az első edzésen 6. lett, míg a másodikon a 7. leggyorsabbként zárt. Utóbbihoz hozzátartozik, hogy az FP2 feléig a magyar versenyző neve mellett kétszer is a leggyorsabbnak számító köridő állt, majd elkezdett esni az eső és a csapattal közösen arra a döntésre jutottak, hogy nem érdemes feleslegesen kockáztatniuk. Az FP1-et Andrea Iannone, az FP2-et Mattia Pasini nyerte.

A délelőtti edzést egy szett gumival teljesítettem, hiszen a plusz egy edzésnek köszönhetően okosan kell gazdálkodnunk az új gumikkal. Alapvetően jó a motor, de jelentkezett némi pattogás, amit holnap mindenképpen orvosolni szeretnénk. Az eső betett a tréning felénél, így nem tudtam igazán kimotorozni azt, ami bennem és a motoromban van, de majd holnap. Még a versenyig hátra van egy szabadedzés, egy időmérő és egy bemelegítő edzés ? mondta Talmácsi Gábor.

Sebi is megvillantotta tehetségét

Sebestyén Péter immár második alkalommal bizonyíthat a világ legjobbjai között a Gyorsasági Motoros Világbajnokágon. Ez a versenyhétvége azonban nemcsak ebből a szempontból különleges, hanem az edzések menetrendjei is eltér a megszokottól, hisz a szóban forgó helyszín újoncként került be a naptárba, ezelőtt csak tesztek folytak itt a GP keretein belül, éppen ezért lehetőséget kaptak a pilóták a péntek délelőtti pluszgyakorlásra is.

Péternek kedveztek a körülmények, hisz a Spanyol Bajnokságról már ismerte a pályát, többször is körözhetett itt. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az első szabadedzésen a 8. legjobb időt futotta 2’09,678-al. A délutáni edzés sajnos technikai okok miatt idő előtt véget ért számára, mindössze 3 kört sikerült teljesítenie. Szerelői még a mostani órákban is dolgoznak a motoron, hogy biztosítsák a Right Guard Racing Team pilótájának a versenyképes technikát.

Nagyon élveztem a mai napot, mind a csapatom, mind a menedzserem, Roberto Favaro részéről sok jó tanácsot, bizalmat kaptam, ami meg is hozta gyümölcsét, mivel a nap első felében 8-ként zártam a tréninget. Visszanézve, jó volt látni, hogy engem is mutatott a TV és a nagyok között motorozhattam. Délutánra technikai problémák léptek fel, amin a szerelőim még mindig dolgoznak. Pozitívan nézek a holnapi nap elé és azon leszek, hogy a maximumot tudjam majd hozni ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma második soros | ZETApress

Szóljon hozzá!