ZETApress

hírportál

Péter indul az Aragon GP-n

A Right Guard Racing Team ifjú titánja egy újabb világbajnoki futamon állhat rajthoz, ezúton a Motorland Aragon pályán bizonyíthatja rátermettségét. Mindez azt jelenti, hogy a szeptember 17-19-i nagydíjon ismét két magyar versenyző képviseli országunkat.

Péter múlt héten még a Spanyol Bajnokságon húzta a gázt és épphogy lemaradt a pontszerzésről, most egy egészen más környezet vár rá. Menedzsmentjének célja, hogy az idei szezon során minél több lehetőséget biztosítson számára, hogy szabad kártyával részt vehessen a világbajnokságon, hiszen a kétkerekűek legrangosabb sorozatába szokni kell a munkatempót ? tudatta a Faster Management.

Mivel ez a versenyhelyszín újnak számít a bajnokságban, így a szervezők változtattak a korábbi menetrenden is és egy szabadedzéssel többet iktattak be a programba. Mindez azt jelenti, hogy pénteken két-két tréning vár a mezőnyre, szombaton pedig változatlanul a délelőtti szabadedzést követi az időmérő. Vasárnap Sebestyén Péter 11 órakor startol, míg Talmácsi Gábor mezőnye 12:15 órakor kap szabad jelzést, hogy megkezdhessék az idei 12. futamot.

Sebestyén Péter: Nagyon örülök, hogy ismételten lehetőséget kaptam, hogy induljak a világbajnokságon, ami azt hiszem minden motorversenyző álma. Tisztában vagyok azzal, hogy még tanulnom kell, és nem fogok még a dobogóért küzdeni, de ezekre a tapasztalatok is szükségem van a fejlődéshez. Kész vagyok mindent megtenni, hogy állandó versenyző legyek a vb-n és Talmácsi Gábor nyomdokaiba lépjek. A Spanyol bajnokság keretén belül már volt alkalmam versenyezni az aragoni pályán, így a vonalvezetését már ismerem, de persze tudom, hogy most minden sokkal gyorsabb lesz és nekem is oda kell tenni magamat.

Roberto Favaro: Támogatóinknak ? Right Guard, Energie ? köszönhetően Peti ismét ott tud lenni egy vb futamon, ami nagydolog. A legutóbbi Spanyol bajnokin már velünk volt egy új mérnök, Daniele Giani, aki munkájával nagyon sokat segített és ott lesz Aragonban is. A célunk egyértelműen a tapasztalatszerzés.

Németh Ottó, a Henkel Mo. Kft marketing vezetője, a Right Guard Racing Team csapatfőnöke: Örülünk, hogy az erőfeszítéseinknek köszönhetően fiatal pilótánknak újabb lehetősége adódik a tapasztalatszerzésre. Reméljük hamarosan a versenysorozat állandó szereplői között láthatjuk, példaképéhez hasonlóan az élmezőnyben motorozni. Addig is a következő kihívás a hétvégi aragoni verseny, Petinek és a csapatunknak ismét egy kemény, de remélhetőleg sikeres hétvégéje lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma jól kezdett | ZETApress

Szóljon hozzá!