ZETApress

hírportál

Peti, a ponttalan

Péter alig maradt le a pontszerzésről. A Right Guard Racing Team fiatal versenyzőjére hétvégén újabb megmérettetés várt. A spanyol bajnokság elérkezett az 5. futamához. A bajnokság résztvevői egytől egyig a legjobb eredményre törekszenek, most az Albacete-i pályán szálltak ringbe a pontokért.

Spanyolországban még mindig tombol a nyár, végig verőfényes napsütés jellemezte az időjárást, sőt a verseny idején közel 30 fokot mutatott a hőmérő higanyszála ? tudatta a Faster Management.

A Right Guard Racing Team csapatát vasárnaptól egy telemetria mérnök is segítette, Daniele Giani személyében, akinek már több mint 10 éves tapasztalata van. Korábbi években például az Aspar Teamnél dolgozott, ahol Sergio Gadeát segítette. A szakember érkezése azonnal érezhető volt a munka folyamán, hiszen sokkal gyorsabban rájött a csapat, hogy milyen változtatásokra van szükség az előrelépéshez.

A Rigovóban felkészülő Péter tegnap a 24 időt érte el az időmérőn, a vasárnapi a bemelegítő edzésen viszont 10 helyet javított és 14-ként zárta a tréninget. A versenyen is folyamatosan jött fel a magyar versenyző és bár akadtak technikai problémái a motorral, végül épphogy lecsúszva a pontszerző helyről, a 16-ként intette le a kockás zászló.

Sebestyén Péter: Sok mindent kipróbáltunk a hétvégén és nagyon sok tapasztalatra tettünk szert, ami fontos lesz a jövőben. A 12. helyig egyben volt a mezőny, de nem sikerült az utolsó körben megfognom az előttem haladót, így végül pont nélkül fejeztem be a versenyt. Úgy érzem, mindent megtettem, amit lehetett. Ha ennél többet vállalok, akkor az valószínűleg bukáshoz vezetett volna.

Roberto Favaro: Keményen dolgoztunk egész hétvégén és Daniele tapasztalata, munkája is nagyon sokat segített, hogy gyorsabban megtaláljuk a helyes irányt a beállításokat illetően. Nem állunk meg, dolgozunk tovább, hiszen ? mint az élet számos területén is ? csak így lehet eredményeket elérni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Péter indul az Aragon GP-n | ZETApress

Szóljon hozzá!