ZETApress

hírportál

Debreceni kajak-kenu

Igen, megtörténtek az első lapátolások a városi csónakázó tavon, nem is akármilyen szereposztásban. A Merkapt Maraton Team Sportegyesület képviselője, Szemán Róbert egykori kenus, fejébe vette egy kajak-kenu klub létrehozását Debrecenben ? tudatta Koós Lukács Tímea.

Ennek tökéletes ugródeszkája a Budapestről elindított Nagy Sportágválasztó debreceni adaptációja, amely péntek-szombaton kerül megrendezésre több mint 50 sportág részvételével az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban, szintén a Merkapt SE szervezésében.

A Debreceni Nagy Sportágválasztó tegnapi sajtótájékoztatója után a szervezők kis kenuzásra invitálták a sajtó képviselőit. Záporozott az eső, de ez sem szabott gátat a bemutatónak, hiszen kajak-kenu amúgy is vizes sport! Ilyet nemigen láttak még a Debrecenben és környékén élő emberek. Olimpiai és többszörös világbajnokok próbálgatták a kenuzást ezen az aprócska tavon, Kolonics Gyuri egykori kenujában. Elsőként Horváth Csaba térdelt be. Ő Atlantában nyert aranyat Kolóval. Másodiknak következett Kozmann György, Peking bronzérmese, majd Csabai Edvin, a 17-szeres maratoni kenu világbajnok.

A hét végi sportágválasztón ez a csónakázó tó lesz a kajak, kenu, rafting, sárkányhajó, evezés és a gyorsasági vízibicikli sportágak kipróbálási helyszíne. Már készül péntek-szombatra a vízre-szálló stég, és a szervezők már látják lelki szemeik előtt, ahogyan benépesül és elkezd forrni az előbb fölsorolt vízi sportágaktól a vízfelület.

A rendezők feltett szándéka, hogy a lehető legtöbb látogató ismerkedhessen meg eme csodálatos sportágakkal és űzhetőek legyen Magyarország második legnagyobb városában is rövid időn belül. Tehát a sportág jeles képviselő megtették az első csapásokat Debrecen vízében, most cívisváros lakói következnek! További információk idekattintva olvashatók.

Sebestyén Péter előbb tesztel, majd rajthoz áll

A fiatal magyar motoros nem ült tétlenül a babérjain az elmúlt időszakban. Támogatóinak és a Honda Magyarország Kft-nek köszönhetően szert tett egy CBR600-as edzőmotorra, mellyel rendszeresen tréningezett idehaza. Szombaton Olaszország felé veszi az irányt, ahol hétfőn csapatával, a Right Guard Racing teammel folytatják a munkát. A tesztelést követően Spanyolországba utazik, ahol szeptember 12-én az albacetei pályán újabb bajnoki futam vár rá és természetesen célja a minél jobb eredmény elérése, pontok szerzése ? tudatta a Faster Management.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Debreceni sportsiker | ZETApress
  2. Péter Rovigóban motorozott | ZETApress

Szóljon hozzá!