ZETApress

hírportál

Holnap csak a csodarajt segít

Hófehér ködfátyolba borult a brnói versenypálya ma reggelre, ezért minden délelőtti program félórát csúszott. Ahogy oszlott a köd, előkerültek a nézők is, akik ma már szép számban megérkeztek a lelátókra ? tudatta a Faster Management.

A délelőtti edzésen a keményebb gumit próbálta Talmácsi, amivel képes volt jobb időt futni, mint tegnap, de a javulást délutánra várta a csapat. Több lehetőséget is próbálgattak a szerelők, végül a magyar világbajnok a hetedik helyen fejezte be a szabadedzést.

A kvalifikáló edzés elején Gábor egy kiváló kört teljesített, amivel a második helyen állt. A tréning feléig nem javított a magyar versenyző, de a többiek sem voltak ekkor még igazán gyorsak, így Talma ötödik volt ebben az időszakban. Az utolsó körök előtt a Fimmco Speed Up mérnökei nagy változtatásra szánták el magukat, és állítottak a motor áttételezésén, de ezzel nem lett gyorsabb Gábor, sőt rosszabb időket tudott csak teljesíteni.

Idő már nem volt az újabb módosításra, így Talmácsi a tizenhatodik helyen végzett, és a negyedik sorból indul a holnapi Cseh Nagydíjon. Az időmérő edzésen 1. Shoya TOMIZAWA 2?03.452, 2. Andrea IANNONE 2?03.684, 3. Toni ELIAS 2?03.741, 4. Roberto ROLFO 2?03.794, 5. Yuki TAKAHASHI 2?04.145? 16. TALMÁCSI Gábor 2?04.899.

Az első két edzésen minden rendben volt, és az időmérő elején is tudtam javítani az időmön, utána a mérnökeim egy olyan konfigurációt dolgoztak ki, ami nem volt jó. Az áttétel egyik kanyarban sem jött ki, gyakorlatilag a kvalifikáció hajrájában motorozhatatlan volt a gép. Bízom a mérnökeimben, hogy holnapra javítják a mai hibát, és egy jó rajttal előre tudok jönni. Egy biztos, én minden megteszek ennek érdekében ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma tíz helyet javított | ZETApress

Szóljon hozzá!