ZETApress

hírportál

Talma tíz helyet javított

A Cseh Nagydíj Moto2-es kategóriában a spanyol Toni Elías nyert, megelőzve a japán Takahasi Jukit és Gábor márkatársát, az olasz Andrea Iannonét. A csodarajtban bízó, 16. helyről rajtoló Talmácsi a 6. helyen zárt ? tudatta a Faster Management.

Bár a rajtnál Gábor versenygépét újra kellett indítani, a magyar motoros jól kezdte a versenyt, előbb a 13. helyre jött fel közvetlenül a start után, majd az első kör felénél a 11. helyen haladt, a végén pedig már a 8. volt. A következő körben a legjobb időt elérve két újabb pozíciót lépett előre.

Három körrel a vége előtt Talma megelőzte a 6. helyért Debont, és már Simont kezdte el támadni. Az utolsó körökben Elías ellépett az élen, mögötte a megcsúszó Iannonét lehagyta a nagyszerűen hajrázó Takahasi, míg Talmáék hiába érték utol Cluzelt is, előznie nem sikerült a magyar versenyzőnek, így végül a hatodik helyen zárt.

A végeredmény: 1.Toni ELÍAS 41:51.715, 2. TAKAHASI Juki +2.312, 3. Andrea IANNONE +2.959, 4. Jules CLUZEL +6.905, 5. Julián SIMÓN +6.974, 6. TALMÁCSI Gábor +7.024. ? Nagyon jó verseny volt, élveztem a motorozást. Debon nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult, egész másfajta stílusban motorozik, mint én. Hatalmasakat fékez a kanyarok előtt. Több körön keresztül feltartott, de végül sikerült megelőznöm és a többiek után eredtem. Szerettem volna megfogni Simont és Cluzelt is, ám az utolsó körben sehol sem tudtam elmenni mellettük. Köszönöm minden magyar szurkolónak a biztatást, fantasztikus volt, amit idén is produkáltak ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gábor elsőre 9. | ZETApress

Szóljon hozzá!