ZETApress

hírportál

Talma 4. Brnóban az első napon

Tegnap kezdetét vette a brnói versenyhétvége, mely sok magyar szurkolót vonzott a cseh városba. Ez a hazai motorsport kedvelők számára a legkönnyebben megközelíthető helyszín, ahol megcsodálhatják a MotoGP sztárjait ? tudatta a Faster Management.

Talma versenylázban ég, így nagyon készült erre a három napra: szeretné jó eredménnyel megörvendeztetni a szimpatizánsokat. Egy szabadedzést rendeztek péntek délután, melyről kizárták a világbajnoki összetettet vezető Toni Eliast, aki Misanoban tesztelte a Moto2-es gépet a vébén használatos motorblokkal, és ezt a szabályok nem engedélyezik. A spanyol ma már ott lehet a délelőtti edzésen, a Gresini csapat háromezer eurós büntetést kapott.

Gábor a szerdán bemutatott új főtámogatójának, az E85 Green Powernak a logójával ellátott bőrruhában és sisakban vágott neki a hétvégének. Egy tíz körös etappal kezdte meg a gyakorlást, és érezte, hogy a motoron egy nagyobb beállításcsere szükséges. A mérnökökkel egyeztetve arra jutottak, hogy érdemes egy hosszabb box kiállás során elvégezni ezeket a változtatásokat, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen a második menet hat körében sokat javult a Speed Up motor.

A végén Talmának sikerült egy igazán gyors körrel feltenni a koronát a mai edzésre, a magyar világbajnok egy tizedre megközelítette az éllovas Nieto idejét, és ezzel a 4. helyen végzett, míg Andrea Iannone 8. lett. Az első szabadedzésen 1. Fonsi NIETO 2?04.875, 2. Karel ABRAHAM 2?04.877, 3. Shoya TOMIZAWA 2?04.907, 4. TALMÁCSI Gábor 2?05.010, 5. Julian SIMON 2?05.032? 8. Andrea IANNONE 2?05.300.

Kicsit izgultam az edzés előtt, hiszen régen motoroztam a vébé motorral, és Brno mindig egy különleges a számomra. Az első körök után elmúlt a drukk, és elkezdtem élvezni a motorozást. Az első box kiállásnál egy nehéz döntést kellett meghoznunk a beállításokkal kapcsolatban, de jó irányba mozdultunk és ez az egész hétvégére befolyással lehet. Közel vagyok az elsőhöz, holnap dolgozunk tovább a fejlődés érdekében. Várom a magyar szurkolókat Brnóba, kell majd az ő segítségük is! ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Holnap csak a csodarajt segít | ZETApress

Szóljon hozzá!