ZETApress

hírportál

Bioetanol Talmával

Talma új főtámogatója a Hungrana Kft. A magyar versenyzővel és csapatával július közepén bontott szerződést addigi egyéni főtámogatója ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Boscoloban.

A Hungrana Kft. év közben állt Talma mögé és biztosította őt támogatásáról. A versenyző és a magyar vállalat között létrejött szerződés nem eredményfüggő, a cég hisz Talmácsi Gáborban és abban, hogy a közös munka mindkettejük számára gyümölcsöző lesz.

A Hungrana Kft. Magyarország egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata és Európa legnagyobb kukorica-feldolgozóüzeme. A vállalat termékpalettáját (keményítők, izocukor, alkohol) és méretét tekintve az európai gyártók élmezőnyébe tartozik, az európai piac egyik legjelentősebb bioetanol gyártója és piacvezető izocukor-gyártója.

Miközben egyre nő az érdeklődés a megújuló alapanyagokból készíthető üzemanyagok iránt, Magyarország egyik legnagyobb élelmiszer-alapanyaggyártója megtette az első lépést, hogy biztosítsa a bioetanol alapú üzemanyagok hazai forrásból történő ellátását. A szabadegyházi Hungrana Kft. a közép-európai térségben elsőként kezdte meg az európai szabványnak minden vonatkozásban megfelelő minőségű GreenPower E85 márkanévvel ellátott üzemanyag gyártását és forgalmazását 2007-ben.

A GreenPower E85 bioetanol alapú üzemanyag, amely kb. 85% bioetanolt és 15% benzint tartalmaz. A hazai kukoricából elállított alternatív üzemanyag gyártása teljes mértékben megfelel az Európai Unió egyik legfontosabb környezetvédelmi programjának, amelynek a célja a fosszilis eredetű üzemanyag-felhasználás részarányának csökkentése a gépjárműforgalomban.

Bioüzemanyagról lévén szó az E85 egyik legnagyobb előnye a benzinnel szemben, hogy használatával radikálisan csökkenthető a globális széndioxid-kibocsátás és a levegőszennyezés, valamint az ország energiafüggősége. Az E85 üzemanyag használata a kisebb környezeti terhelés mellett jelentős teljesítménynövekedést eredményez a gépjárművekben, hiszen az oktánszáma min. 105, amely felülmúlja a jelenleg forgalomban lévő prémium kategóriájú motorbenzinekét.

A GreenPower E85 a magyarországi közutak mentén jelenleg már több mint 300 töltőállomáson tankolható, amelyből 150 AGIP kúttal képviselteti magát a teljes ENI hálózat. A termék népszerűsége töretlen és egyre nagyobb teret hódít az üzemanyagpiacon, hiszen a környezettudatosság mellett a gépjármű tulajdonosok üzemanyag számlája is csökken a GreenPower E85 használata során.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy magyar cég mellém állt, így szezon közben. A Hungranaval kötött megállapodás nem teljesítményfüggő, mivel új együttműködő partnerem bízik bennem, ami fontos a számomra, nyugodtan versenyezhetek. A szezon hátralévő kilenc versenyén szeretném a legjobb teljesítményt nyújtani és ehhez minden feltétel adott ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Régóta terveztünk együttműködést Talmácsi Gáborral, és most jött el az idő, hogy segíthessük a pályafutását. Gábor remekül képviseli majd a termékünket, az E85 Green Power-t, úgy gondoltuk, hogy erre ő a legmegfelelőbb ? mondta Lengyel Attila, a Hungrana Kft. ügyvezető igazgatója.

Örülünk, hogy magyarország egyik legelismertebb sportolóját támogathatjuk, nagyon bízunk Gáborban. A E85 Green Power logo ott lesz a brnoi versenytől Talma bőrruháján és sisakján és magyarországi csapat ruháján. A hétvégi ?hazai? versenyen már közös célokért szorítunk majd, melyre Talmácsi Gábor nyugodt körülmények között készülhet ? vallja Járomi Judit kereskedelmi és marketing igazgató.

Nagy öröm számunkra, hogy év közben egy ilyen partner bizalmát nyertük el, akikkel közösen hosszú távú együttműködésben gondolkozunk. A Hungrana Kft. Talmácsi Gábor főtámogatója lesz a szezon végéig, és ennek a megállapodásnak köszönhetően a lehető legjobb technikai feltételeket tudjuk biztosítani Talma számára ? nyilatkozta Stefano Favaro.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 4. Brnóban az első napon | ZETApress

Szóljon hozzá!