ZETApress

hírportál

Nissanok Kelet-Magyarországon

Holnap reggel elindul Dunaharasztiból a II. Coop Rallye népes mezőnye. A tavalyi 42 autóval szemben idén hatvan Nissan vág neki az útnak. A Coca-Cola helyi gyárának megtekintése után Kecskemétre a Zwack-hoz és az Univer Product-hoz, majd Szolnokra, a Tisza Coop-hoz mennek. Csepeli Lajos elnöknek szolnokiként ez különösen kedves állomás lesz. A mezőny a halmajugrai Detki Keksz meglátogatása után éri el az első éjszakai szálláshelyet Galyatetőn.

A hatvan autó a rallye szabályai szerint hatvan párost jelent. Meghívásos versenyről van szó, így a résztvevők nem fizetnek nevezési díjat. Az üzletlánc vezetői, az esemény szponzorai és néhány ismert személyiség is megtalálható lesz közöttük. Mivel az üzletlánc az olimpiai mozgalmat is támogatja, Kemény Dénes vízilabda szövetségi kapitány is a mezőnnyel tart.

Kemény doktor diplomás orvos, mégsem egyedül kell az esetleges balesetek sérültjeit ellátnia. A mezőnyt egy mentőautó és egy rendőrautó is elkíséri. A biztonsági és sportszakmai kérdésekben az eddigi 12 Magyar Borok Útja Rallye-t is remekül levezénylő Ferjáncz Attila segít. A boros rajtnál szúrópróbaszerűen szondázták az indulókat, és az ittas vezetőket itt sem fogják megtűrni.

Az autókat nem egy szponzor adja, hanem a Co-op Hungary Zrt. béreli, mondta el kérdésemre Murányi László vezérigazgató. Üzemanyagukról a MOL Nyrt. gondoskodik. Nem bioetanolt, hanem benzint töltenek beléjük. A többi szponzor felsorolása időigényes lenne, ezért meg sem kísérlem. Elég megemlíteni a Progresszív Magazint, az esemény társszervezőjeként és kiemelt médiapartnereként.

Míg tavaly a Dunántúlon autóztak a párok, addig idén Észak-Magyarországon és Észak-alföldön halad át a mezőny. A második napon az Ostoros-Novaj Bor Zrt, az emődi Unio Coop, a tarcali Andrássy Kúria Hotel és a Debreceni Hús Zrt. meglátogatása után a végállomás péntek este Hajdúszoboszlón lesz. A sok-sok díj kiosztása után nyugodtan a pohár fenekére nézhetnek a résztvevők, mert itt is szállást biztosítanak számukra másnap reggelig. Lefekvés előtt a gyógyfürdőben az út porát is lemoshatják magukról.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Befejeződött a II. Coop Rallye

Szóljon hozzá!