ZETApress

hírportál

Ringbe szállnak a nők

Augusztus 3-a és 8-a között Keszthelyen rendezi meg a Magyar Ökölvívó Szövetség az Európai Unió 5. Női Ökölvívó Bajnokságát ? tudtuk meg az esemény délelőtti sajtótájékoztatóján, az Aréna Hotel (az egykori Stadion Szálló) különtermében.

A jövő heti keszthelyi versenyre 21 országból 118 versenyző érkezik. Egy-egy súlycsoportban maximum 16-an indulhatnak. Főleg az 51, 60 és 75 kilogrammosoknál volt túljelentkezés, mert 2010-ben ebben a három súlycsoportban indulhatnak a hölgyek a Londoni Olimpián. A 81 és a +81 kilogrammos súlycsoportban ezzel szemben mindössze 5 és 4 versenyző indul.

A bajnokságra 3-án, kedden érkeznek a csapatok, s az esti technikai értekezleten kapják meg az aktuális tájékoztatást. Szerda délben lesz a sorsolás, s az ünnepélyes megnyitó 15 órakor kezdődik. Utána már a selejtező mérkőzéseken is izgulhatunk, s a csütörtök délelőtti polgármesteri fogadást követően újra ringbe szállnak a hölgyek.

Péntek délelőtt a keszthelyi strandon megválasztják a bokszolónők szépét. Az elszállásolás is a Balaton-parton, a Hotel Helikon Sport és Konferencia Szállodában lesz, mely Keszthely Város Önkormányzata mellett a verseny másik szponzora. A péntek délutáni elődöntők után a döntők szombaton 16 órakor kezdődnek. Azon fog csak megjelenni Schmitt Pál MOB-elnök, aki akkor már egy napja köztársaságunk államfője lesz.

A magyar lányok mind a 11 súlycsoportban ? 46, 48, 51, 54, 57, 60, 64, 69, 75, 81 és +81 kg ? elindulnak. Július elsejétől klubjukban készültek, míg tegnaptól Tatán edzenek. A jövő heti versenyt követően egy hetet töltenek majd otthon, majd a négyhetes központi edzőtáborban készülnek a szeptemberi világbajnokságra. S a hölgyek mellett essen pár szó az urakról is: Harcsa Zoltán és Zsigmond József rajthoz áll augusztusban, Szingapúrban az I. Ifjúsági Olimpián. Ők július 30-án, pénteken 17 órakor az Uránia Filmszínházban teszik le az ünnepélyes fogadalmat.

Szóljon hozzá!