ZETApress

hírportál

Sachsenringi remeklés

A Német Nagydíj második napjára borús idő érkezett a pályára és környékére. Az éjszakai vihar az edzésekre már elállt, a pénteki tapadást viszont eltüntette az aszfaltcsíkról ? tudatta a Faster Management.

A délelőtti szabadedzésre állítottak Talmácsi Gábor motorján a mérnökök, de nagy változást nem hozott a köridőben. A magyar versenyzőnek továbbra is a pálya harmadik negyedében akadtak gondjai, itt fél másodpercet veszített az elsőhöz képest.

Az időmérő edzésre kisütött a nap, jó körülmények között küzdhettek a rajthelyezésekért a versenyzők. Talmácsi Gábor gyorsan felülmúlta délelőtti teljesítményét, néhány motoros viszont nagyon összerakott egy-egy kört, így a magyar világbajnok a 10. hely körül mozgott az edzés első felében.

Az aragoni teszten talált beállítások meghozták a gyors köridőt is Talma számára, így sikerült a legjobb öt közé beverekednie magát. A mezőny hihetetlenül szoros, a második és az ötödik versenyző között egy tized a különbség. Talmácsi Gábor megszerezte a szezon során eddigi legelőkelőbb rajtpozícióját, az ötödik helyet, ami azt jelenti, hogy a második sor elejéről rajtolhat Iannone mögül.

Ez még előnyére is válhat Talmának, hiszen az olasz csapattárs nagyon gyors volt ma is, így ha el tudnak együtt menni a startnál, jó köridőkre lehetnek képesek. A Fimmco Speed Up huszonkilences rajtszámú versenyzője, Andrea Iannone a pole pozícióból vághat neki a holnapi 29 körös Német Nagydíjnak.

A sachsenringi időmérő edzésen 1. Andrea IANNONE 1?24.982, 2. Arne TODE 1?25.655, 3. Toni ELIAS 1?25.664, 4. Julian SIMON 1?25.758, 5. TALMÁCSI Gábor 1?25.772. ? Jól sikerült az időmérő edzés, az eddigi legjobb helyről indulhatok holnap. A tesztelésen tapasztaltakat finomítjuk és érezhető az előrelépés. Huszonkilenc körös harc várható holnap, hiszen Iannone kivételével nagyon egyben van az eleje ? mondta el Gábor a leintés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Egyre közelebb a dobogóhoz | ZETApress

Szóljon hozzá!