ZETApress

hírportál

Talma 2. az elsőn

Németországban folytatódik a hajsza a világbajnoki pontok után, a szezon nyolcadik nagydíját rendezik ezen a hétvégén. A megszokott forróság most is érezhető a Kelet-németországi Sachsenringen ? adta hírül a Faster Management.

Talmácsi Gábor a csütörtöki történések miatt mondhatni nem a legnyugodtabb körülmények között készült a pénteki szabadedzésre. A Fimmco Speed Up csapatvezetői és a mérnökök arra kérték a magyar versenyzőt, hogy a hétvégére zárja ki a külvilágot a lehető legjobb szereplés érdekében. Talma meg is fogadta a tanácsot, és az edzés első felében az első három között motorozott. Félóra elteltével Talmácsi második volt, hátránya négy ezred volt az éllovas Simontól.

Tíz perccel a gyakorlás vége előtt Gábor átvette a vezetést. Simone Corsi az utolsó percekben rátapadt a gyors köröket futó Talmácsira és a szélárnyékot kihasználva futott végül jobb eredményt az olasz versenyző, Talma pedig a második helyen zárt. Az edzésen a magyar motoros végig remek teljesítmény nyújtott, egyszer sem került ki a legjobb öt közül. A Fimmco Speed Up másik versenyzője Andrea Iannone a tízedik helyen fejezte be a szabadedzést.

A sachsenringi első szabadedzésen 1. Simone Corsi 1?26.306, 2. TALMÁCSI Gábor 1?26.524, 3. Alex BALDOLINI 1?26.612, 4. Julian SIMON 1?26.758, 5. Toni ELIAS 1?26.826? 10. Andrea IANNONE 1?26.918. ? Az aragoni tesztelésnek meglett az eredménye: sokkal jobb az érzetem a motorral. Könnyebben fordul a gép, kezelhetőbb a féktávokon is. Sok munka vár ránk ezen a hétvégén, szeretnénk végig a legjobbak között maradni. Az alapbeállítások megvannak, finomításokon kell dolgoznunk, hogy a versenyen is csatázni tudjak ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sachsenringi remeklés | ZETApress

Szóljon hozzá!