ZETApress

hírportál

Prágából Montrealba

Most Prágára tekintek ? mondta Szávay Ági a Római Teniszakadémián. A magyar teniszcsillag összesen hat gémet engedélyezett a svájci Patty Schnydernek a GDF Suez Grand Prix budapesti döntőjében, ahol Szarvas István járt.

A magyar hölgy fáradtabbnak tűnt, mint szombaton volt és annyit törülközött, mint pénteken az ellene játszó francia Alize Cornet. Ági a korábbi napokhoz hasonlóan a döntő pontokat mindig hozta. Az első szettet simán nyerte 6:2-re. 2:2-nél úgy lecsapott egy labdát, hogy kirepült a stadionból.

A második játékban 5:4 után pontot tett az i-re. Ő a második teniszező akinek sikerült az a bravúr, hogy duplázott a magyar WTA versenyen. Ez eddig csak az izraeli Anna Smashovának adatott meg. ? Ági, megpályázod a mesterhármast? ? kérdeztük a fáradt, de igen boldog versenyzőt. ? Patty azt mondta, hogy jövőre is veled szeretne találkozni itt a döntőben.

Természetesen állok elébe és jövőre is itt leszek, de most előbb Prágára tekintek, ahová utazom és játszom még júliusban. Utána augusztusban Montreal következik.

Ez a győzelem mit jelent a világranglistán?

Maradok a 49. helyen, de remélem majd előre lépek! Jelenleg 1190 pontom van.

Melyik volt a nehezebb meccs? A román Aexandra Dulgheru, vagy most a svájci lány ellen?

Ezt nem lehet összehasonlítani. Tegnap három szettes maratoni küzdelmet vívtam, viszont a mainak nagyobb volt a tétje ? felelte. Szávay a győzelméért 37 ezer dollárt és 20 WTA pontot kapott. A versenyen hatan szerepeltek, akik Ági előtt vannak a rangsorban.

Szóljon hozzá!