ZETApress

hírportál

Hamilton nyerte meg a futamot

Rajt-célgyőzelmet aratott Lewis Hamilton a McLaren-Mercedessel a Formula?1 11-ik futamán. Mögötte a harmadik helyről induló Ferraris Raikkonen és a másodikról induló BMW-Sauberes Heidfeld végzett. A hatodik rajtkockába visszavetett Alonsó a negyedik helyet szerezte meg. A csapatgyőzelemért a tegnapi balhé miatt nem adták ki a trófeát.

Nem csak a spanyol világbajnokot, de az olasz Fisichellát is öt rajthellyel sorolták hátrább a tegnapi időmérés után. A Renault pilótája feltartotta a japán Jamamatót, a Spyker-Ferrari újoncát, ezért a nyolcadik kocka helyett csak a 14-ből indulhatott. Nem is szerzett pontot, csak a 12-ik lett. Összesen 18-an fejezték be a küzdelmet a 22 versenyző közül.

Pontszerző helyre futott a már említett első négy versenyző mögött Kubica (BMW-Sauber), Schumacher (Toyota), Rosberg (Williams-Toyota) és Kovaleinen (Renault) is. Összetettben Hamilton öt pont előnnyel vezet márkatársa, Alonso előtt, míg csapatban a McLaren-Mercedes előnye már csak 19 pont a Ferrarival szemben, mert a ma szerzett 15 pontot büntetésből nem kapták meg. Megfellebbezték a döntést, melyről a három hét múlva kezdődő Török Nagydíjig biztosan döntenek.

A módosabbak a pesti Duna-partról helikopterrel utazhattak a ringre. Tőlük 90 ezer forintot kért a pilóta a negyedórás útért. A BKV különjáratú autóbusza az Árpád hídtól háromnegyedóra alatt tette meg a távot Mogyoród főteréig. A buszra csak meccsjeggyel lehetett felszállni, vonaljegyet nem lyukaszthattunk.

A nógrádiak már a spájzban vannak

A szomszédos megállóból a 120-as busz épp akkor indult Újpest központjába. Oldalán felirat hirdette, hogy üzemelteti a Nógrád Volán, a BKV Zrt. alvállalkozója. Mint vezetőjétől sikerült megtudnom, a szomszédos megye közlekedési vállalata további három járatot üzemeltet a fővárosban. Mivel a BKV nemrég kinevezett vezérigazgatója tavaly még a Nógrád Volánt irányította, a kapcsolat fenntartásán a két cég között nem csodálkozhatunk. Megszoktuk már az ilyesmit a gazdasági élet szereplői között.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szabadságos hídzár

Szóljon hozzá!