ZETApress

hírportál

Talma kiesett a 150. nagydíján

A Brit Nagydíj zárónapján a szombatihoz hasonlóan vacogva mentek reggelizni a versenyzők. Később előbújt ugyan a nap a Silverstone-i pályán, de ettől függetlenül a bemelegítő edzésen még hideg volt az aszfalt, így átmozgatásra volt jó a warmup, új beállítások tesztelésre aligha volt alkalmas.

Angliában a Moto2-es kategóriával kezdődött a program, Talmának egy kicsit változtatnia kellett az eddigi napirendjén, de ez nem okozott számára problémát. Talmácsi Gábor százötvenedszer állt fel a rajtrácsra, hogy harcba szálljon a világbajnoki pontokért ? tudatta a Faster Management.

A magyar világbajnok a 19. helyről rajtolt, és már az első kör végén a 10. helyen írta ki nevét a számítógép. Később néhány pozíciót vesztve 15-ként küzdött, majd egyre hátrébb csúszott. Hat körrel a vége előtt a 19. helyen motorozott Abraham mögött, akinek a motorjából folyamatosan olaj került a magyar versenyzőre. Talmácsi megpróbálta megelőzni a cseh pilótát, de sehol nem tudott elmenni mellette.

Még két kör volt hátra, amikor a teljesen olajos első idomról az olaj elkezdett a gumira folyni, és ennek következtében Gábor az egyik kanyarban elesett. Szerencsére sérülés nélkül megúszta a kicsúszást. A versenyt Jules Cluzel nyerte, Luthi és Simon előtt. A Fimmco Speed Up olasz motorosa, Andrea Iannone tizenkettedik lett. Talmácsi Gábor összetettben a 10. helyen áll.

A boxba érkező kettes rajtszámú motor eleje csupa olaj volt, a plexin egyetlen pont sem volt, amely átlátszó lett volna. Talmának csak a bőrruhája sérült az esés következtében, de az sem nagyon. A verseny után egy meeting kezdődött a változtatások ügyében, hiszen gyorsan meg kell találni a javuláshoz megfelelő beállításokat, mivel jövő héten, szombaton Assenban ? a MotoGP szentélyének tartott helyszínen ? újabb világbajnoki futam vár a mezőnyre, ahol korábban Talmának már kétszer is sikerült diadalmaskodni.

A Silverstone-i Brit Nagydíj végeredménye: 1. Jules CLUZEL, 2. Thomas LUTHI, 3. Julian SIMON, 4. Scott REDDING, 5. Alex DEBON? 12. Andrea IANNONE? TALMÁCSI kiesett. ? A rajtom jó sikerült, minden tökéletesen kijött az első körben. Utána nem tudtam az élbolyra tapadni, a kanyarokban küzdöttem a motorral. Abraham mögött mentem jó pár körön át, akinek a motorjából spriccelt az olaj, nem láttam semmit. A motorom, a sisakom plexije, minden csupa olaj volt. Aztán az egyik kanyarban elment a motorom eleje és kicsúsztam, így a sóderágyban fejeztem be a nagydíjat. Bajom nem lett szerencsére, de nem ilyen 150. futamot képzeltem el, az biztos! ? értékelte Gábor a történteket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma az első napon 9. Assenban | ZETApress

Szóljon hozzá!