ZETApress

hírportál

Talma az első napon 9. Assenban

Négy nappal az Angol Nagydíj után újra motorra ül a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye, a helyszín ezúttal Hollandia. A versenyzőknek hétszáz kilométert kellett utazniuk egy kis napsütésért, Assen igazi nyári időjárással fogadta a bukósisakos hősöket.

Megszokott módon Assenban minden egy nappal hamarabb van, így a versenyt szombaton rendezik majd ? tudatta a Faster Management. Talmácsi Gábor hétfőn reggel indult el Silverstone-ból Hollandiába.

Az Assen TT-re érkezve bejárta a pályát, ahol kiderült, hogy van néhány kanyarkombináció, amely változott, de lényegében nagy újítások nincsenek. Ezt követően a magyar világbajnok tartott egy hosszabb egyeztetést a mérnökeivel, ahol leszűrték az eddigi öt verseny tapasztalatait, és átbeszélték mire lesz szükség a szezon eredményes folytatásához.

Ma egy szabadedzésen próbálhatták motorjaikat a versenyzők. Talmácsi Gábor magabiztosan vágott neki a gyakorlásnak, és az edzés elején a leggyorsabb kör is az övé volt. Végig a legjobbak közé tartozott, jó ritmusban száguldott az asseni aszfaltcsíkon. Megpróbált egyedül minél több kört teljesíteni, csak a tréning végén motorozott együtt csapattársával. Talmácsi végül a kilencedik helyen zárta az edzést, a Fimmco Speed Up olasz versenyzője, Iannone volt ma a leggyorsabb.

Az asseni Holland Nagydíj első szabadedzésén: 1. Andrea IANNONE 1?39.573, 2. Toni ELIAS 1?39.795, 3. Ratthapark WILAIROT 1?40.172, 4. Shoya TOMIZAWA 1?40.218, 5. Jules CLUZEL 1?40.307? 9. TALMÁCSI Gábor 1?40.574. ? A motor sokkal jobban működik, mint az előző versenyen. A ritmusommal is elégedett vagyok, sok kört tudtam ezen az edzésen motorozni. Nem a végén futottam a leggyorsabb körömet, mert akkor használt gumikon voltam, úgy gondolom maradt még bennem bőven holnapra ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma fogadkozik | ZETApress

Szóljon hozzá!