ZETApress

hírportál

Győzelemmel kezdett az újonc

Idegenben kezdett szombaton a Nyíregyháza. A Keleti csoport tavalyi bajnoka a Tatabányát verte 1:0-ra otthonában. S hogy miért nem Nyíregyházán kezdődött számára az idei bajnokság? Mert a múlt hétre kiírt Győr elleni találkozójukat bizonytalan időre elhalasztották. A Rába partiaknak nem jött jól a kényszerpihenő, mert Debrecenben pénteken 2:0-ra kikaptak.

Az NB I másik újonca idegenben javított. Míg az első fordulóban odahaza, Siófokon kikapott az Újpesttől, addig szombaton Diósgyőrben szombaton 3:0-ra győzött. A hazai pálya hátránya? ? kérdezhetnék joggal, mert a harmadik szombati meccsen is vendéggyőzelem született. Az MTK nyert 4:1-re Pakson.

Pénteken is két mérkőzést rendeztek. A debreceniek győzelméről már írtunk, Újpestről meg a ZTE távozott 1:1-es döntetlennel. Tegnap este a Sopron 1:0-ra kapott ki otthon a Honvédtól. Ma kerül sor a REAC ? Vasas és a Fehérvár ? Kaposvár összecsapásokra. A Fehérvár az elmúlt hétfőn 2:0-ra kapott ki a Hungária körúton az MTK-tól, így ma otthon lehetősége lesz a javításra.

Bizonytalan az NB II-ben a Fradi indulása. Az MLSZ nehezményezi, hogy perben áll vele a klub. A zöld-fehérek a tavalyi, NB I-ből való száműzésüket megtámadták a bíróságon, s első fokon meg is nyerték a pert. A másodfokú tárgyalás októberben lesz, de a szövetség szeretné ettől az FTC-t visszaléptetni. Ha nem teszik még, még a második vonalban sem indulhatnak. A bajnokság két hét múlva kezdődik, s a BKV Előre lesz az ellenfél, ha sikerül addigra a Fradinak az MLSZ-szel megbirkóznia.

Szóljon hozzá!