ZETApress

hírportál

Jerezi bukás

Kellemes, a motorversenyzéshez épp ideális időjárásra ébredt a Spanyol bajnokság mezőnye. A reggeli bemelegítő edzésen Sebestyén Péter tovább menetelt, ami még inkább bizakodásra adott okot, hogy egy igazán jó verseny elé néznek csapatával. A 7. legjobb időt sikerült megszereznie és a motor beállításain is tudtak finomítani.

Aztán elérkezett a verseny, melyen Peti az időmérő 18. helyéről várta a lámpák szabad jelzését, ami miután zöldre váltott a magyar versenyző kilőtt. 4 pozíciót azonnal sikerült javítania és máris pontszerző helyen motorozott. Majd a csatározás tovább folytatódott a bolyban, ahol a 7-14. helyekért folytak a küzdelmek ? tudatta a Faser Management.

Sebestyén menetelésének egy gyors jobbos vetett véget. Péter mindaddig tartotta a lépést, amíg a célegyenes előtti gyors, jobbos kanyarban a motor hátulja megindult alatta, ő pedig a sóderágyban landolt. Egy pillanatra megfagyott a Right Guard Racing Team boxában a levegő, mert nem a ?szokásosnak? mondható kicsúszás történt. Szerencsére azonban a védőfelszelések megóvták a fiatal motorost ? csupán jobb könyökét ütötte meg ?, Apriliája azonban rendesen összetört, így a verseny számára ott véget is ért.

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt, pedig ezen a hétvégén nagyon jól alakultak számomra a dolgok. Folyamatosan tudtam gyorsulni, a motorom is rendben volt. Az esésnél beütöttem a jobb könyökömet és a fejemet, de mind a sisak, mind pedig a bőrruha megóvott a komolyabb sérüléstől. Ezen a hétvégén is nagyon sok új tapasztalatra tettem szert, amiket a jövőben igyekszem kamatoztatni ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

Nem ilyen eredményre számítottam az edzések alapján, de ilyen a motorsport, egy esés mindig benne van a pakliban. Először megállt bennem az ütő, amikor láttam, hogy mi történt, de szerencsére Peti fizikailag teljesen jól van, a motorról mindez már nem mondható el. A csapattal kielemezzük majd az adatokat, a szerelők pedig a motort veszik kezelésbe ? mondta el Roberto Favaro.

Talma Robogós Klubja

Itt a jó idő, és a lehetőség a motorozásra! Az idén induló Talmácsi Robogós Klub szeretné összefogni a robogósokat, hogy a két-keréken közlekedés még több örömet okozzon és biztonságosabb legyen. A Robogós Klub lehetőséget ad arra, hogy a kétkerekű társadalom még közelebb kerüljön egymáshoz, hiszen amikor két motoros találkozik egy lámpánál, általában köszöntik egymást.

A Talma.hu portálról és a Talmácsi Robogós Klub facebook oldaláról mindenki megtudhatja, hogy mikor jövünk össze egy közös motorozásra, járjuk egy kicsit az utcákat ezzel is felhívva az autósok figyelmét arra, hogy jobban számítsanak a közlekedésben a robogósokra. Szeretnék, ha az utcai motorozás biztonságosabbá válna, és a robogózás kultúrája jobban megvetné a lábát Magyarországon. Csatlakozz Te is hozzánk, hidd el nem bánod meg! ? kéri a Faster Management.

A Klub tervei között szerepel, hogy biztonságtechnikai képzéseket szervezzen a tagok részére, és a hirdesse a robogózás alapvető írt és íratlan szabályait. Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző, aki a nyári időszakban mindig robogóval közlekedik, jelenleg egy Yamaha X-Max nyergében járja az utakat, a legmegfelelőbb személy mindezek kommunikálására. Az első közös robogózás június 15-én, kedden lesz. 19 órakor találkozunk a Budapesten a Hősök terén.Gyere el és motorozz egyet Talmácsi Gáborral és barátaival!

A robogózásnak van egy sajátos kultúrája, ami Európa számos országában remekül működik, és itthon is egyre többen választják ezt a közlekedési formát. Szeretném, ha a Talmácsi Robogós Klubnak köszönhetően sokakban megváltozna az a téves nézet, hogy a motorozás veszélyes, hiszen ha odafigyelünk egymásra és mindenki a tudásának megfelelő kétkerekűt választja, akkor nem lehet gond. A környezetért is sokat tehetünk, ha többen váltanak robogóra, hiszen ez esetben csökkenne a dugóban várakozó autók száma, és így a nagy városok levegője is tisztább lenne ? mondta el Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma robogón | ZETApress

Szóljon hozzá!