ZETApress

hírportál

Viharos triatlon

A viharos időjárásban kiadott 2. fokú viharjelzés meghiúsította a tereptriatlon úszószámát a Balaton Bike Fest idei újdonság versenyén. A szervező X2S csapat a lehetőségekhez képest gyorsan átalakította a pályákat, így mind a gyerekek, mind a felnőttek futással kezdték a több-tusa programot a kánikulában.

A gyerekfutamon az időpont (péntek délután, iskola utolsó hét) miatt kevés, de annál lelkesebb fiatal indult a terepre futni majd kerékpározni. A közönség biztatása mellett fantasztikus lelkesedéssel teljesítettek a versenyt, és szinte mindenki kapott díjat, ajándékot ? tudatta a Terepsport.hu. A fotók Dobos Ferenc felvételei.

A felnőtt versenyen számos bajnok (Európa-bajnok, Magyar bajnok) indult egyéniben ? váltóban pedig a magyar terepfutás és hegyikerékpározás legjobbjai közül is többen. 3 km futással indult a mezőny, amelyben Pelsőczy Attila hozta elsőként a váltóját. Nemsokkal utána érkezett Medgyes Gábor a sportág többszörös bajnoka ? de a táv rövidsége miatt sűrűn követték őket az üldözők, köztük Dósa Eszter, aki a magyar MTB életben is egyre fényesebb sikereket arat, valamint Poór Brigitta, aki két hete nyert Európa-bajnoki címet Szardínián.

A hegyikerékpáros szakasz első rövid szakasza Balatonfüred meredeken emelkedő utcáin vezetett ? itt rendőri és polgárőri biztosítással haladtak a versenyzők. Rövidesen elkezdődött a terep, ami a kánikulában nehezen teljesíthető volt, nemcsak a meleg, hanem a keményre száradt sár miatt is. A vezető helyet rövid idő múlva Fenyvesi Péter vette át, aki néhány héttel ezelőtt kvalifikálta magát az ifjúsági olimpiára. A pálya nagyon gyors volt és viszonylag kevés komolyabb technikai elemet tartalmazott, de igazán színesre és látványosra sikerült megtervezni a Bike Fest maraton szervezőinek.

Kőkemény Életfa ? X2S duatlon terepen

A X2S eredeti pályaterve sokkal rövidebb, de izgalmasabb lett volna. Az új pálya egyetlen negatívuma a triatlon számára az volt, hogy a 3 maraton táv miatt a jelölések néhány helyen nehezebben követhetőek voltak, és aki nem figyelt eléggé, az könnyen átválthatott egy hosszabb pályára ? sajnos ezt az élményt néhány versenyző át is élte.

Medgyes Gábor biztosan vezette és nyerte az egyéni versenyt, őt csak a Fenyvesi-Mester váltó előzte meg. Dósa Eszter fantasztikus futással koronázta meg a győzelmét. Az egyéni versenyben az örök mókamester Dezső Sándor érkezett második helyre (szenior kategóriában elsőként!), a hölgyeknél pedig Poór Brigitta.

A lassan alkonyodó Balatonfelvidékkel a háttérben zajló eredményhirdetés és záró műsor (Életfa kung-fu bemutató) szép befejezést jelentett a kemény versenyprogramnak. A Bike Fest szervezői nagyon sok segítséget adtak a versenyhez, a legtöbb hirtelen felmerülő problémára gyorsan találtak megoldást.

Az Életfa program egészséges táplálékai mellett a Biorganik ajándékcsomagok és biomarcipán segítette a sportolókat a regenerációban. Az Xiont pedig a verseny-specifikus itatást biztosította.

Eredmények

Férfiak: 1. Medgyes Gábor Bike Zone Gödöllő 02:22:07, 2. Dezső Sándor X2S Kona Team 02:37:29, 3. Szász Viktor Vitalitás SE 02:43:35. Nők: 1. Dósa Eszter Vitalitás SE 02:43:14, 2. Poór Brigitta X2S Kona Team 02:58:46, 3. Kiss Marina 03:21:35.

Szóljon hozzá!