ZETApress

hírportál

Talma a 7. maradt

Az Olasz Nagydíj zárónapjára megteltek a lelátók szurkolókkal, annak ellenére is, hogy a legnagyobb kedvenc Valentino Rossi nem indult a versenyen. A kilencszeres világbajnok olasz tegnap egy esést követően nyílt lábtörést szenvedett, így kénytelen kihagyni néhány felvonást a szezonból.

Talmácsi a bemelegítő edzésen használt gumikkal ment, így ideje a tizennyolcadik helyhez volt elég. A warm upot követően két szakember vette kezelésbe Talma izomzatát, hogy a legjobb állapotban vághasson neki a huszonnégy körös versenynek. A magyar motoros az időmérőn szerzett 7. rajtkockából várta, hogy elinduljon a csata ? tudatta a Faster Management.

Talma csodarajtja most is bejött, a hetedik helyről a harmadikra ugrott. Az élen Andrea Iannone ellépett a mezőnytől és az őt üldöző hatos bolyban komoly előzgetések kezdődtek. Ennek a bolynak volt tagja Talma is, akinek motorja nem bírta a kegyetlen tempót és lassulni kezdett. A Fimmco Speed Up magyar versenyzője a hetedik helyen motorozott a nagydíj második felében és itt is intette le a kockás zászló. A csapattárs Iannone nyerte a mugellói versenyt. Talmácsi Gábor összetettben a 8. helyen áll, harmincnégy ponttal.

Az Olasz Nagydíj eredménye: 1. Andrea IANNONE, 2. Sergio GADEA, 3. Simone CORSI, 4. Thomas LUTHI, 5. Toni ELIAS? 7. TALMÁCSI Gábor. ? Jobbra számítottam, ennyit tudtunk a mai napon. Körről-körre nehézségeim akadtak a motorral, nem tudtam tartani az előttem haladókkal a ritmust. Gratulálok a csapattársamnak Andrea Iannone-nak, az egész hétvégén remek teljesítmény nyújtott, és nagy győzelmet aratott. A motor bizonyította, hogy lehet vele nyerni, a következő versenyre mi is megtaláljuk a nyerő beállításokat ? mondta Gábor a verseny után.

Szóljon hozzá!