ZETApress

hírportál

Talma a 7. helyről indul

Az Olasz Nagydíj második napjára a tegnapinál is nagyobb hőség érkezett Mugellóba. A pályát magában foglaló völgybe beszorult a levegő, így a versenyzőknek a kánikulával is meg kellett küzdeniük ? tudatta a Faster Management.

A délelőtti szabadedzésre Talma változtatott néhány dolgot a péntekihez képest a motoron annak érdekében, hogy jobb pozíciót tudjon felvenni a száguldás közben. A mérnökök a gép áttételezésére koncentráltak, ezen a tréning folyamán is többször változtattak.

A gumikkal való tartalékolás miatt Talmácsi helyezése általában szombat délelőtt nem a legjobb, most is a tizenkilencedik lett a gyakorláson. A Fimmco Speed Up mérnökei előbbre helyezik a versenyeredményt a szombat délelőtti helyezésnél, így az újítások tökéletesítése számukra a legfontosabb.

A negyvenöt perces időmérő edzést remekül indította Talmácsi Gábor, körideje hosszasan az legjobb öt között volt. Majd az edzés felénél Talma az ötödik helyről az elsőre ugrott fel. Tiz perc volt hátra a kvalifikációból, amikor a magyar versenyző idejét csapattársa Iannone múlta felül, hét tizeddel.

Három perccel a leintés előtt Talmácsi gyors körön volt, amikor nagy sebességnél kicsúszott a sóderágyba, aminek következtében a magyar motoros már nem tudott javítani, és végül a hetedik helyről indulhat a holnapi versenyen. A pole pozíciót a Fimmco Speed Up olasz versenyzője, Andrea Iannone szerezte meg.

Az időmérő edzés eredménye: 1. Andrea IANNONE 1?55.598, 2. Toni ELIAS 1?55.858, 3. Alex DE ANGELIS 1?56.222, 4. Jules CLUZEL 1?56.272, 5. Soya TOMIZAWA 1?56.284? 7. TALMÁCSI Gábor 1?56.305. ? Ahhoz képest, hogy Le Mans-ban küzdöttem a 19. rajthelyért, most egy eséssel is a hetedik tudtam lenni. Nagyon akartam ezt az első rajtkockát, de így is jó helyről indulok a második sorból. Kell egy jó start és akkor harcolni tudok majd a dobogós pozíciókért. Gratulálok Iannone-nak, remekelt ma ? mondta Talma az időmérés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma a 7. maradt | ZETApress

Szóljon hozzá!