ZETApress

hírportál

Darts-világsztárok Ferencvárosban

Több darts-világsztár jön ősszel Budapestre! Már most kijelenthető, hogy idén több nagyágyú érkezik a IV. Hungarian Darts Trophy-ra – tudtuk meg Bányász Árpádtól.

A European Tour magyarországi állomása szeptember 20-a és 22-e között lesz az MVM Dome-ban. A sportágban a világ legjelentősebb szervezete, a PDC szabályt módosított, ennek köszönhetően eldőlt, hogy a világranglista első 16 helyezettje is lehetőséget kap az indulásra. Korábban a Pro Tour ranglista TOP 16-os mezőnye állhatott tábla elé. A 21-ei szombati kiemelés azonban továbbra is az utóbbi rangsor alapján történik.

A szabálymódosítás értelmében szeptember 20-án pénteken, a magyar versenyzők mellett már világsztároknak is szurkolhatunk. Az aznapi kedvező jegyárak miatt így szinte garantált a teltház és a hagyományosan kiváló hangulat a European Tour budapesti állomásának első estéjén is – áll a szervezők közleményében.

A III. Hungarian Darts Trophy 2023. szeptember 22-24-én nézőcsúccsal zárt: összesen 19 ezren váltottak jegyet az MVM Dome-ba. A háromnapos versenyen áttörésnek számított, hogy Major Nándor személyében a pénteki nap után volt magyar továbbjutó. A döntőben a később világbajnoki címet szerző – és Budapesten kilencnyilast dobó – Luke Humphries végül kikapott Dave Chisnall-től.

Tavaly olyan klasszisok érkeztek még a magyar fővárosba többek között, mint a skót Peter Wright, az ír Gerwyn Price, a holland Michael van Gerwen, vagy az angol Michael Smith. További hírek és jegyinformációk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!