ZETApress

hírportál

TáncSport vb, ob a Ludovikán!

A legnagyobb hazai rendezésű táncsportos esemény következik. Idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének, a WDSF Professzionista Latin Világbajnokságnak. A vb-nek a Ludovika Aréna ad otthont, ahol március 23-24-én szombat-vasárnap lebonyolítják le a TáncSport Magyar Bajnokságokat is.

A mintegy 1300 férőhelyes aréna a két nap alatt fogadja a világ legjobb latintáncosait, valamint a hazai bajnokság 20 kategóriájának legjobb versenyzőit a gyermek kategóriától egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig – mondta Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke. – A világbajnokságra a nemzetközi szövetség, azaz a WDSF 10 magasan kvalifikált pontozóbírót küld hazánkba Kínától Norvégiáig, ahol a magyar színeket Tóth István képviseli – tette hozzá az elnök.

A világbajnokságon való magyar szereplés reményeink szerint kimagasló eredményt hoz számunkra, hiszen a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri – Váradi Martina páros, amely korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. A hazai szakvezetés szerint, ha a csillagok állása is úgy akarja, magyar himnusz szól március 23-án. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti András – Tóth Katalin páros is, amely első profi versenyén indul – tudatta Bányász Árpád.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ludovikán táncolnak | ZETApress

Szóljon hozzá!