ZETApress

hírportál

Sikeres Vasas-röpisek

A Vasas női röplabda csapata eddig nyolcszor nyert bajnokságot és tizenötször hódította el a Magyar Kupát, az elmúlt két évben pedig dupláztak. – A 2023/24-es Extraliga alapszakaszát veretlenül nyerte meg a csapat. Elégedett? – kérdezte Takács Gábor a minap Sarlós Mártontól, a Vasas Óbuda Röplabda Kft. ügyvezető igazgatójától.

S.M: Természetesen örülünk a jó szereplésnek. A rájátszást a DVTK ellen kezdjük, a negyeddöntő első mérkőzésén magabiztos győzelmet arattunk, szeretnénk három meccsből lezárni a párharcot. A Magyar Kupában is címvédés a cél, a március 09-ei érdi döntőben Békéscsaba lesz az ellenfelünk.

A Vasas letette névjegyét a nemzetközi porondon is…

S.M: Idén már harmadszor szerepelhettünk a Bajnokok Ligája főtábláján. Januárban először nyertünk meccset itt a klub történetében: Plovdivban 3:0-s győzelmet arattunk, így csoport-harmadikként játszhattunk a CEV Kupa negyeddöntőjében. Sajnos a Levallois Paris ellen itthon 3:1-re, idegenben pedig 3:2-re kikaptunk. Talán több volt ebben a párharcban.

Eredményesen működtetnek fiókcsapatot a másodosztályban, az NB I-ben is.

S.M: Abban az együttesben csak 23 éven aluli játékosok szerepelhetnek, akik így hetente megmérettetnek. Fontos lépés volt a fiókcsapat beindítása, hiszen így hidat képeztünk az utánpótlás korosztályok és a felnőtt csapat között, ráadásul fiataljaink kimondottan eredményesen szerepelnek. Tavaly, a fiókcsapat első évében bronzérmet szereztek az NB I-ben, jelenleg pedig a tabella élén állnak. Több III. kerületi iskolában vannak tanfolyamos csoportjaink is, összesen mintegy 300 lány röplabdázik a Vasasban.

Ön a válogatott csapatmenedzsere is. Legjobbjaink a legutóbbi öt Eb-re kijutottak. Mik a további feladataik és céljaik?

S.M: Alessandro Chiappinivel, a válogatott olasz szövetségi kapitányával egy új, megfiatalított válogatott felépítését kezdtük meg tavaly nyáron. Idén is folytatjuk a munkát, folyamatosan szeretnénk beépíteni a jelenlegi U20-as válogatott alapembereit a felnőtt keretbe, de minimális elvárásként továbbra is a kontinenstornára való kijutást tűztük ki célul.

Szóljon hozzá!