ZETApress

hírportál

Négy közé vágyik a TFSE-MTK!

Öt éve született meg az együttműködés a TFSE és az MTK Budapest között: közös csapattal szerepelnek a női NB I A-csoportjában.

Jelenleg negyedikek a bajnokságban. Elégedett? – kérdezte Takács Gábor Hegedüs Pétert, a csapat vezetőedzőjét.

H.P: Igen, de még öt mérkőzés hátra van az alapszakaszból. Nehéz lesz megőrizni jelenlegi helyezésünket. Rendkívül kiegyenlített az élmezőny. Minden esetre a bajnokság végén az 1-4. helyen akarunk végezni. Célunk, hogy a Magyar Kupában is elődöntőbe jussunk!

Az MTK az egyik legsikeresebb klub volt női kosárlabdában. Korábban a Hungária körúton játszották hazai meccseiket, a TFSE-MTK pedig a XII. kerületi új TF-csarnokban. Hogyan fogadták ezt a szurkolók?

H.P: Már néhány éve az MTK Budapest városmajori csarnokában játszottunk. Azt hiszem, hogy aki szereti a klubot, kijön az új helyszínre is. Átlagosan ötszáz néz előtt fogadjuk ellenfeleinket.

Nagy Dorottya szakosztályvezető az utánpótlásért is felelős. Játékosként tagja volt a ’85-ös és a ’87-es Eb-bronzérmet nyert válogatottunknak.

N.D: Mintegy száz fiatallal foglalkozunk a 11 és 23 év közötti korosztályokban. Nem könnyű a helyzetünk, hiszen a BEAC és a Vasas akadémián fejleszti a jövő tehetségeit. Nálunk kevesebb szakember dolgozik az ifjú kosarasokkal.

A Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton épül az MTK Sportpark. Mikor adják át?

N.D: A tervek szerint 2025-ben vehetjük birtokunkba. Sokat jelenthet az MTK Sportpark, hiszen egy helyen készülhetnének sportolóink a labdajátékokban.

Szóljon hozzá!