ZETApress

hírportál

Két keréken a pincében

Sikerrel zajlott le az első PORT.hu Underworld Kupa. Szombaton a Merkapt Maraton Sportközpontban első alkalommal került megrendezésre a verseny. Különlegessége a kőbánya alatti pincerendszerbe levezető nyomvonal volt, amelyben a járatok kialakulása óta először tekerhettek bringások!

Reggel 8 órakor verte fel a 150 éves pince csendjét az első berobogó versenyző, ugyanis ekkor kezdődött meg a rajt előtt nyílt pályabejárás. Az éjszakai eső és a hajnali pára néhol síkossá tették a pályát, az főleg a lejárathoz vezető 10 méteres rámpa volt kellemetlen, így néhány kevésbé rutinos induló már itt feladta a további küzdelmeket és nézőként buzdították tovább a bátrabbakat.

9-kor rajtolt el az első futam, amelyben a junior korú és a női versenyzők mérhették össze erejüket. A junioroknál Szalontay Bence a Merida Maraton Team CST versenyzője magasan a mezőny előtt vágtatott és rajt/cél győzelméhez nem férhetett kétség. A nőknél Dósa Eszter (Vitalitás SE ? Scott ? X-Inont) hasonló magabiztossággal tekerte végig a távot, bár Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) sokáig a nyomában loholt.

Az elit férfiaknál nagy csatára volt kilátás, hiszen a tavalyi év három küzdelemsorozatát is az élen záró Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) mellett Melts András (Corratec World Team), Blazsó Márton (Bringabanda SC) és a fekete lónak számító két szlovák versenyző Peter Hertl és Tomas Jurkovič (mindketten Kompava Team) is esélyesnek tűnt. A rajt után Buruczki és Melts állt az élre és hihetetlen tempóban hagyták maguk mögött a mezőnyt. A negyedik körben Buruczki fokozta az iramot és folyamatosan szakította le az őt üldöző Melts Andrást. A 80 percen át tartó hajszát végül közel kétperces előnnyel nyerte Buruczki, amely alatt 17 kört tett meg. A bronzérmet az agilisan versenyző Ruszin Ádám szerezte meg.

Délutánra maradtak a hobby futamok, amely során három etapban 180 kerekes indult a földalatti túrára. A futamokat Pálmai Zsolt (ZKSE), Kuchta Attila és Tóth Rajmund (Budai Sziklák) nyerték. A résztvevők egyetértettek abban, hogy különleges és felejthetetlen versenynek lehettek részesei a valóban nem mindennapi helyszínen. A földalatti pincerendszer a PORT.hu Underworld Kupa befejeztével bezárta kapuit, ám bízhatunk benne, hogy jövőre újra birtokba vehetik a hegyi-kerekesek. Részletes eredmények, fotók és videók a verseny honlapján megtalálhatók.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újabb sportágválasztások | ZETApress
  2. Idén is lesz Underworld Kupa! | ZETApress

Szóljon hozzá!