ZETApress

hírportál

Idén is lesz Underworld Kupa!

A tavaly májusban nagy sikerrel debütált budapesti földalatti hegyikerékpáros verseny idén is megrendezésre kerül. A vezető hazai fémszerelvény gyártó szerepvállalásának köszönhetően, mely névadó szponzorként támogatja a rendezvényt.

Idén MOFÉM Underworld Kupa néven kerül megrendezésre az esemény. A különböző rendezvények torlódása miatt idén május helyett augusztusban várják a szervezők a különleges élményre vágyó kerekeseket a Merkapt Maraton Sportközpontba, így a legmelegebb nyári hónapban egy kellemes klímájú, földalatti kaland hozhat mindenki számra felüdülést.

A lebonyolítás módja nem változott: 5 különböző futamban ? ahol profik és amatőrök külön-külön versenyeznek ? futamonként maximum 70 induló állhat rajhoz. A földszint alatt 10 méterrel elhelyezkedő, kőbe vájt 150 éves alagútrendszerben kerül kialakításra a pálya nyomvonalának egy része, ahol páratlan hangulatban tekerhetnek az indulók. A pince változó belmagasságú, átlagban 2-2,5 méter magas, a járatok szélessége 3 és 6 méter között változik, ám egy-két igazán szűk és alacsony rész is növeli majd az izgalmakat.

Az előnevezés napokon belül kezdetét veszi a MOFÉM Underworld Kupára, így nem árt figyelni a rendezvény honlapját, illetve Facebook oldalát. A földalatti versennyel kapcsolatban további meglepetések és kísérőprogramok állnak szervezés alatt, amelyek tovább színesítik az amúgy sem szürke eseményt. Végezetül jegyezzük fel a pontos dátumot: 2011. augusztus 13-a, szombat! ? kéri Fülöp Miklós.

Szóljon hozzá!