ZETApress

hírportál

Tatabánya nem lép vissza

Sorsoltak pénteken az MLSZ-ben. Elkészült a Borsodi Liga őszi szezonjának párosítása. A korábban is ismert16 név került a kalapba, s a Ferencváros nem volt közöttük. Hiába kelt szárnyra a mendemonda, nem emelték az első osztályú csapatok létszámát 18-ra.

Bekerült a kalapba a Tatabánya neve is. Sokáig úgy hírlett, hogy anyagi okokból visszalépnek, s helyettük a másodosztály jobb másodikjaként az FTC indulhat. Erre mégsem került sor, mert stabilizálták anyagi hátterüket. Július 21-én, a nyitófordulóban a Fáy utcába látogatnak. Tavaly épp a Vasas volt az a csapat, amely a Fradi kizárása miatt az élvonalban maradt.

Ahogy a Tatabánya megerősítette pozícióját, úgy nem sikerült ugyanez az Üllői úton. Tavaly is anyagi okokból száműzték őket az NB II-be, s most sem áll jobban a szénájuk. Ha megnyerték volna a bajnokságot, s ezzel az élvonalbeli jogot, most újra kizárhatták volna onnan őket az elmúlt évhez hasonlóan. Más kérdés persze, hogy a tavalyi döntést a bíróság érvénytelenítette, de ettől az még érvényben maradt.

A két feljutott csapat a hagyományokhoz híven otthon kezd. A Nyíregyháza a Győrt, a Siófok az Újpestet fogadja. A további öt találkozóra a REAC Kispestre, a Sopron Kaposvárra, a Fehérvár a Hungária körútra, a Paks Zalaegerszegre, a Diósgyőr meg a bajnok Debrecenhez látogat. A hajdúságiak a bajnoki rajtot megelőző napokban a Honvéddal küzdenek meg a Szuper Kupáért.

Szóljon hozzá!