ZETApress

hírportál

Debrecen bajnok lett

A DVSC az utóbbi hat évben már ötödször lett magyar bajnok a labdarúgó NB I-ben. A felhőtlen örömöt az sem rontotta el, hogy a tegnapi záró fordulóban 1:0-ra kikaptak Kecskeméten.

A bajnoki címre a győri lefújásig kellett várniuk. Győrben, az egypontos hátrányban őket követő Videoton csak az utolsó tíz percben kapott gólt a házigazdáktól, így vereségével a második helyen maradt. Ha ki tudott volna egyenlíteni, a pontegyenlőség miatt oda-visszavágón dőlt volna el a bajnoki cím a DVSC és a Vidi között.

A Győrnek azért kellett hajtania, mert így a harmadik helyen zárt, s jogot szerzett a nemzetközi kupákban való indulásra. Erre még a ZTE-nek is megvan az esélye, mert szerdán Magyar Kupadöntőt játszik a bajnok Debrecennel, így az eredménytől függetlenül ősszel a nemzetközi porondra lép. A Liga Kupát már április végén megnyerte a DVSC a Paks 2:1-es legyőzésével.

Már hét közben eldőlt, hogy a Diósgyőr mellett a Nyíregyháza lesz a másik kieső. Az NB II két feljutójára még napokig várni kell. Szombaton válogatottunk a Népstadionban barátságos mérkőzésen fogadja a németeket. A cél a visszavágás az ?54-es berni vb-döntőn elszenvedett vereségért. Az idei focivébé június 11-től július 11-ig lesz Dél-Afrikában, de sajnos ? mint már annyiszor ?, megint csak nélkülünk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kis György nyert a vigaszágon | ZETApress

Szóljon hozzá!