ZETApress

hírportál

Továbbjutás vagy kiesés

A Fradi vezetőedzője szerint a sérülésektől tizedelt Fradi focicsapata holnap nagy kihívás elé néz a Konferencia-liga utolsó (6.) fordulójában, amikor az idei döntős Fiorentina lesz az ellenfele.

Sok nagy meccset játszottam már a Ferencváros színeiben, ez is ilyen lesz. Elképesztő atmoszférát várok. Kemény meccs lesz egy nagyon erős rivális ellen, de így is a győzelemre törekszünk majd! – fogadkozott angolul Kristoffer Zachariassen hozzátéve: bár a Fiorentina rendkívül jó csapat, a Fradi már többször megmutatta, hogy idehaza bárkit legyőzhet.

A 29 éves norvég válogatott futballista a Pakstól vasárnap elszenvedett 3:2-es vereség kapcsán elmondta, minden kudarc fájdalmas, ugyanakkor ez a futball része. Ilyenkor a tanulságokat levonva mindig a következő találkozóra kell összpontosítani, kiváltképp, ha ilyen fontos 90 perc előtt áll a csapat, amelynek a szezon további menetére is óriási befolyása van – mondta, s már indult is a 16 órakor kezdődő népligeti edzésére.

Nagyon nagy kihívás előtt állunk, de a futball ezért szép. Ezekért a mérkőzésekért edzünk, ezért futballozunk. Firenzében kissé alábecsültek minket, de ezúttal a Fiorentina hozzáállása merőben más lesz, mivel már továbbjutott, így nincs rajta nyomás, nem kell tartania semmilyen rizikótól – mondta a 14 órai sajtótájékoztatón pergő olasz nyelven a szerb szakember.

Dejan Stankovic kifejtette: az edzők valóságos varázslók olyan helyzetben, mint amiben ő maga is van, hiszen a zöld-fehérek 22 nap alatt a 7. találkozójukra készülnek, ráadásul tegnap 14 játékosnak tartott edzést, közülük hárman – Tokmac Nguen, Baráth Péter és Amer Gojak – nem lettek nevezve a Konferencia-liga csoportkörére, ezért holnap nem bevethetők.

A csapat firenzei teljesítménye a 2:2-es döntetlen alkalmával lenyűgöző volt. A játékosok hihetetlen bátorságot és rátermettséget mutattak a 65. percig. De ami most aggaszt, hogyan lehetne a sérülteket valahogy visszahozni. Ilyen helyzetben a hit nagyon fontos lesz – mondta a játékosként BL-győztes mester, aki szerint a Fradi jelenleg többet tesz bele a játékba, mint amennyit visszakap az eredményekben. Varga Barnabása, vasárnap visszatért gólkirály játékra kész, de azt még nem tudja, hány percet kap a találkozón.

A 45 éves tréner arról is beszélt, hogy a Konferencia-ligát nem tartja kevésbé értékes sorozatnak a másik két európai kupánál példaként említve, hogy az F-csoport rendkívül erős, négy magas szintű játékra képes csapattal, köztük az idei döntős Fiorentinával. A firenzei gárda és a magyar bajnok közötti hasonlóság, hogy mindkét csapatnak a helyzetkihasználáson kellene javítania a jobb eredmények eléréséhez.

Győzni akarnak vendégeink

A Fiorentina labdarúgócsapata számára fontos lesz holnap este az F-csoportelsőség kivívása a Fradi vendégeként az Üllői úton a labdarúgó Konferencia-liga utolsó (6.) fordulójában. Luca Ranieri a focisták részéről úgy nyilatkozott, hogy telt házas forró meccsre számít, de hozzá vannak szokva az ilyen légkörhöz és sok szurkoló érkezik Firenzéből is. – Az odavágó I. félidejében nem voltunk jók, a Ferencváros uralta a játékot, mert túl lazák voltunk. Ezúttal igyekszünk végig olyan játékot nyújtani, mint akkor a II. félidőben – utalt az október 05-én 2:2-re végződött meccsre a 24 éves védő. Mivel ők ma 10 órától Firenzében edzettek, neki nem kellet a sajtótájékoztatóról a zöld gyepre sietnie.

Fontos, hogy elsőként lépjünk tovább. Ki kell használni ezt a lehetőséget, mert az két meccsel kevesebbet jelent a folytatásban, ráadásul az Európa-ligából mindenképpen erős csapattal kellene játszani. Az előző szezonban ugyan sikerrel vettük azt a kört, de ettől most megkímélném magamat és a csapatot – mondta a 18:45-kor kezdődő sajtótájékoztatón Vincenzo Italiano vezetőedző. A 46 éves tréner kifejtette, erős riválisnak tartja a magyar bajnokot, amelytől van félnivalójuk különösen azért, mert nem számíthat Cristiano Biraghira, az eltiltás miatt hiányzó csapatkapitányra, illetve sérülés miatt a támadók közül Riccardo Sottil, míg a középpályáról Giacomo Bonaventura és a brazil Arthur Melo sem bevethető. Nicolás González argentin csatár viszont felépült.

Úgy látom, hogy Dejan Stankovic irányításával identitása lett a Ferencvárosnak, melynek fejlődik a játéka. Hiába volt az utóbbi időben néhány rosszabb eredménye, jó úton jár – jelentette ki a zöld-fehérekről Italiano emlékeztetve arra is, hogy a firenzei odavágón csapata minden büszkeségére, tartására szükség volt, hogy kétgólos hátrányból egyenlítve pontot mentsen a Fradi ellen.

A Konferencia-liga utolsó, 6. fordulójában a Ferencváros-Fiorentina mérkőzés holnap 18:45 órakor kezdődik a Groupama Arénában. Bajnokunk győzelemmel csoportelsőként a nyolcaddöntőben folytathatja a szereplését, döntetlennel viszont februárban játszania kell a 16 közé jutásért. Ha viszont kikap, akkor az ugyanakkor kezdődő Genk-Cukaricki eredményének függvényében ki is eshet. A meccset az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Szóljon hozzá!