ZETApress

hírportál

Sztárbox után HELL-box

Az RTL-en boxoló sztárok után hazánk legjobbjai is a ringbe lépnek! Különleges jubileumát éli idén a magyar ökölvívás, és ezt nem mindennapi módon ünnepelhetjük! – tudatták sajtósaik.

Idén 100 éves a magyar box, és ez a szép jubileum különleges rangot ad az év legfontosabb hazai eseményének, a Magyar Ökölvívó Bajnokságnak, melyre december 13-16-a között, szerdától szombatig kerül sor a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az ökölvívás rajongói ráadásul nemcsak színvonalas küzdelmekkel, de az esemény fő támogatója, a HELL ENERGY jóvoltából egy igazi kuriózummal, egy korlátozott számban elérhető, ökölvívás tematikájú itallal ünnepelhetik év végén a sportág sikereit.

Az év méltó zárásaként, ünnepelve a magyar boxsport százéves történelmét, kiemelkedő hazai sporteseménynek lehetünk tanúi: december közepén az Istvánmezei úti Sportcsarnokban kerül sor a Centenáriumi Felnőtt Országos Bajnokságra. A centenáriumra készülő Magyar Ökölvívó Szakszövetség és HELL ENERGY méltó módon, látványos és izgalmas versengéssel kívánja megünnepelni a sportág kimagasló eredményeit. A négy napos viadal során 25 új bajnokot avatnak, és az esemény minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkezik, hiszen a múltbéli magyar bajnokok is visszatérnek majd a szorítóhoz.

A versenyen 25 aranyérem kerül kiosztásra: 12 a hölgyek és 13 az urak között. A nők 48 kilótól 81 kilóig, míg a férfiak 48-tól 92-ig mérik össze az erejüket. A rengeteg izgalmat ígérő bajnokság nem csupán a sportág kiemelkedő eseménye lesz, hanem egyben felkészülési lehetőség is a következő esztendőre. A versenyt követően 2024. február 29-től március 12-ig, a következő olimpiai kvalifikációs esemény kerül megrendezésre az észak-olaszországi Busto Arsizioban. A MÓSZ és a HELL ENERGY elkötelezett abban, hogy a sportágat magas szinten képviselje és a magyar ökölvívókat a nemzetközi porondon is sikerre vezesse.

A HELL ENERGY elkötelezettsége a box mellett nem újkeletű: partnere a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek és pártfogója a szikszói box egyesületnek, amely azóta viseli a HELL Fight Club nevet, amióta 5 éve a szintén szikszói érdekeltségű vállalat felkarolta. A HELL ENERGY támogatásával, az elért eredmények alapján a szikszói boxklub Magyarország top ökölvívó egyesületei közé küzdötte fel magát az elmúlt években. Az eddigi eredményeken felül a vállalat elhivatottságát és rajongását a sportág iránt mi sem mutatja jobban, mint hogy idén év végén a zászlóshajóként ismert terméküket, a HELL Classicot Boxing Maniac köntösbe bújtatják. Limitált szériás italukkal a hazai ökölvívás nagy alakjai és emlékezetes sikereik iránt tanúsított tiszteletüket fejezik ki, és a sportág további népszerűsítéséért küzdenek.

A 100. Magyar Ökölvívó Bajnokság selejtezőit december 13-án szerdán rendezik, a negyeddöntők 14-én csütörtökön, az elődöntők 15-én pénteken, míg a döntők 16-án szombaton kerülnek megrendezésre.

Szóljon hozzá!