ZETApress

hírportál

Kerékpárok a föld alatt

Szombaton bringásokkal telnek meg a bányajáratok. PORT.hu Underworld Kupa a múlt heti Nagy Sportágválasztót életre hívó Merkapt Maraton Team SE szervezésében a Maglódi úton. Május 22-én reggel 9 órakor elrajtol hazánk első földalatti hegyikerékpáros versenye.

A sportközpont területén kijelölésre kerülő kb. 2 km hosszúságú körpálya egy harmada fog a kőbánya alatti több mint 150 éves pincerendszerbe lemenni, így garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodnak a résztvevők ? nézők és versenyzők egyaránt. A pincerendszer ki lesz világítva, bár egy-két adrenalinszint-emelő sötét szakasz marad a nyomvonalban.

Futamonként 60 bringás áll rajhoz, így a PORT.hu Underworld Kupán öt ? egyenként 60-80 perces ? futamban 300 versenyző vág neki a földalatti hajszának és küzd a 18 dobogós hely valamelyikéért. A pálya vonalán két helyszínnel várják a nézőket, szurkolókat: a versenyközpontban, ahol a rajt/cél/nevezési terület kerül kialakításra, valamint a kiállítói és csapatsátrak is itt kapnak helyet és a Buli-zónában, a pince b-e és kijáratánál, ahol a zenét reggeltől-estig DJ. Peregi élőben nyomja!

Bringa-teszt: Az érdeklődők fél tucat Haibike kerékpárt tudnak kipróbálni és tesztelni, köztük az egymillió forintos értéket meghaladó Hai Sleek versenygépet. A bringával érkezőket Motorex szerviz várja, ahol szerelők nézik át a bringákat és az apróbb javításokat, kenéseket a helyszínen díjmentesen elvégzik.

A nap végén tombola értékes nyereményekkel! Az indulók között sok más mellett egy Magellán kerékpár kerül kisorsolásra. A PORT.hu Underworld Kupán a nézők is nyernek és valaki két keréken gurul haza, mert a szurkolók között egy cross bringa talál gazdára, amelyet az eredményhirdetéskor sorsolnak ki.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Két keréken a pincében | ZETApress

Szóljon hozzá!