ZETApress

hírportál

Inter Campus Ungheria

Tegnap este a budapesti Olasz Kultúrintézetben került sor az Inter Campus Ungheria megnyitójára, az F. C. Internazionale társadalmi programjára. Az Inter Campus 1997-ben egy hosszú-távú szociális és együttműködési programot indított el a világ 22 országában.

A 200 helyi operátorral zajló program célja, hogy közel tízezer 8-14 év körüli szegény gyerek számára biztosítsa a játékhoz való jogot, a futball játékon keresztül. A megnyitón részt vett Dr. Carlotta Moratti, az Inter Campus igazgatója; Dr. Aldo Montinaro, az Inter Campus Technikai részlegének felelőse; Bocsor Gábor, a Vám- és Pénzügyőrség munkatársa, aki biztosítja a sportközpontot; Dr. Salvatore Ettorre, az Olasz Kultúrintézet igazgatója, valamint Eugenio Bandoria, az F. C. Internazionale Milano hivatalos képviselője.

Az Olasz Köztársaság magyarországi Nagykövetének védnökségével és a Magyar Köztársaság római Nagykövetsége közreműködésével szervezett est házigazdája Nacsa Olivér volt. A projekt kedvezményezettje a Szeretet a Válasz Egyesület. A program a Budapesti Cseppkő utcai Gyermekotthon lakóit segíti. A fotókat Lantai József készítette.

Szóljon hozzá!