ZETApress

hírportál

G-csoportselejtező Szófiában

A bolgár focisták szövetségi kapitánya elsőként a játékosok önbizalmát állítaná helyre – derült ki a híradásokból. Ilijan Ilijev szerint játékosainak önbizalmát kell először helyreállítania ahhoz, hogy jobb eredményeket érjenek el akár már holnap, a magyarok elleni Eb-selejtezőn.

Önbizalom nélkül nem lehet futballozni. Ez a legfontosabb most, mert bár lesz apróbb taktikai változtatás, két nap alatt nem lehet megváltoztatni egy egész csapat játékát! – mondta a mai szófiai sajtótájékoztatón az 55 éves szakember, aki októberben a szerb Mladen Krstajicot váltotta a kispadon. – Nem volt könnyű most átvenni a nemzeti együttes irányítását, de éreztem, hogy segítenem kell! – mondta az új kapitány.

Ilijev a mieinkről szólva kiemelte, egyik nagy erősségünk, hogy a keret jelentős része régóta együtt futballozik. Nemcsak Szoboszlai Dominikre kell figyelniük, mert a sérülések ellenére további kiváló labdarúgók is vannak a magyar válogatottban, ugyanakkor kétségtelenül az egyik legproblémásabb kérdésnek nevezte a Liverpool klasszisának semlegesítését.

Kiril Deszpodov, a bolgárok csapatkapitánya szintén azt hangsúlyozta, hogy tapasztalt és jó a magyar csapat. Felidézte a két gárda március 27-ei összecsapását, amelyen szerinte alig tudtak gólhelyzeteket kialakítani, elsősorban ezen szeretnének most változtatni!

A komor hangulatú sajtótájékoztatón szóba került a helyszín körül kialakult kínos helyzet is, amely végül két nappal a találkozó előtt tegnap rendeződött. A PAOK csatára elismerte, hogy nem volt könnyű ilyen körülmények között a meccsre koncentrálni, de hozzátette, szerencsére végül megoldódott a probléma, így most már 100%-an a magyarok elleni találkozóra koncentrálhatnak. Ilijev hozzátette, senkinek sem volt kellemes a szituáció, sajnálják, hogy végül nem lesznek szurkolók a lelátón, de függetleníteniük kell magukat a körülményektől!

Rossi nem a helyszínnel foglalkozott

Marco Rossi szövetségi kapitányunk azt szeretné, ha válogatottunk holnap megtenné a célja eléréséhez hiányzó utolsó lépést a bulgáriai Eb-selejtezőn. – Közel vagyunk a célunkhoz, egyetlen lépés választ el minket az Eb-részvételtől, ezt a lépést pedig holnap meg akarjuk tenni. Ahogy máskor, úgy most se döntetlenre fogunk játszani, de akkor se lennék szomorú, ha 1 ponttal távoznánk – mondta a mai sajtótájékoztatón. A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz tréner elárulta, mindenki egészséges a keretben, aki elutazott Szófiába, ugyanakkor nem tartott a csapattal Sallai Roland és Gulácsi Péter sem.

Rossi úgy fogalmazott, hiába váltott szövetségi kapitányt Bulgária, nem hiszi, hogy teljesen más csapatot látunk most, mint márciusban. Ha összetételében túl sokra nem is, de taktikailag számít változtatásra, mert tisztában van azzal, hogy Ilian Ilijev egyben a Csernomorec vezetőedzője, a klubcsapata pedig más rendszerben futballozik, mint eddig a válogatott. – Több verzióra is felkészültünk, az ellenfél játékosait pedig jól ismerjük – mondta a bolgárokról Rossi, aki Kiril Deszpodovot emelte ki név szerint, megemlítve azt is, hogy a PAOK csatára korábban Olaszországban is szerepelt. – Bulgáriának csak 2 pontja van a G-csoportban, de több meccsen is balszerencséje volt, legalább 3-4 ponttal többje lehetne – értékelte az ellenfelet.

A mérkőzés helyszíne körül kialakult bonyodalmakkal kapcsolatban megjegyezte, nem olvasta a magyar szövetség kritikus hangvételű közleményét és semmi mást sem, mert nem akart semmivel találkozni az interneten. Azért fizetik őket, hogy futballmeccsen szerepeljenek, viszont azt megjegyezte, ehhez hasonlót sem játékosként, sem edzőként nem élt még át.

Az eső ellenére jó a pálya, játékra alkalmas. Nyerni szeretnénk, ez a legfontosabb! – mondta magyarul Kerkez Milos, aki később angolul folytatta: Végig úgy számoltunk, hogy játszunk, ennek megfelelően készültünk. Az edzők jó tervet dolgoztak ki a találkozóra! – mondta a 20 éves focista sajnálva, hogy nézők nem lehetnek a stadionban, mivel a zárt kapu ellenére látott magyar szurkolót, amikor a csapat leszállt a bolgár főváros repterén, illetve később a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionnál. A Bournemouth magyar légiósa a hétvégén nem szerepelt a klubjában, így teljesen kipihent áll készen a mérkőzésre.

A szófiai Nemzeti Stadionban a lengyel Daniel Stefanski sípjelére magyar idő szerint holnap 18 órakor kezdődik a bolgár-magyar zárt kapus meccs, melyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetít. Veretlen éllovas nemzeti együttesünk már döntetlennel is bebiztosítja Eb-részvételét, míg győzelemmel biztosan G-csoportelsőként zárunk. Feltételezett kezdőcsapatunk: Dibusz – Botka, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Styles, Kerkez – Gazdag, Szoboszlai – Ádám.

Szóljon hozzá!