ZETApress

hírportál

Szkanderezüstök Rijádban

Újabb két szkanderos érmet nyertünk szombaton a szaúdi fővárosban. Szkanderosaink két ezüsttel fejezték be szereplésüket Rijádban. Kőváriné Ivánfi Brigitta a 65 kilósok között, míg Simon Dániel paraszkanderos az abszolút álló kategóriában lett második. Fotóink Szalmás Péter felvételei.

Közben megkezdte a küzdelmeket a muaythai-os Nardelotti Ajsa is, míg a savate-os Forgó Zalán György egy vereséggel búcsúzott a 120 ország 1500 versenyzőjét felvonultató multisport versenytől – tudatta Bányász Árpád sajtófőnök. A magyar versenyzők eddig 6 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzot nyertek Rijádban, ezzel az éremtáblázat 8. helyét foglaljuk el. Pénteki összefoglalónk idekattintva olvasható.

A szkanderosoknál szombaton a jobbkezes küzdelmeket bonyolították le. Kőváriné Ivánfi Brigitta, a legeredményesebb magyar szkanderos beverekedte magát a fináléba, ahol végül alulmaradt a szlovák Rebeka Martinkoviccsal szemben. A másik magyar döntőst egy kazah versenyző győzte le, ott az aranyérmet ugyanis Nyshanaly Sanim gyűjtötte be. – Két érmet szereztem, összességében elégedett vagyok, de természetesen egy sportoló mindig a győzelemre hajt, így van némi hiányérzetem. Sajnos az egyik könyököm megsérült, így lehet, hogy hosszabb ideig pihentetnem kell – mondta Brigitta, aki pénteken bronzérmes lett.

Simon Dániel a balkezes aranya mellé egy ezüstöt nyert. – A magyar csapat egyetlen paraversenyzőjeként utaztam ki a játékokra, és nagyon büszke vagyok arra, hogy egy arannyal és egy ezüsttel hozzájárulhattam a sikerekhez. Magamtól elsősorban ballal vártam a nagyobb eredményt, és ez bejött – összegzett Dani. Barzsó Henrietta jobb kézzel a 6. helyen zárt.

Csabai Atilla, a hazai szövetség elnöke kiemelte, a sportág egy újabb multisportversenyen tette le a névjegyét. – Egy látványos, fogyasztható versenysorozatot mutattunk meg a nagyközönségnek, ez pozitívum. A magyar szereplésről csak annyit, hogy a négy várható éremről már nyilatkoztam előzetesen, és a válogatottjaink hozták az eredményt – mondta Atilla, aki a világ- és az európai szövetség alelnöke is egyben.

A muaythai-os Nardelotti Ajsa a 60 kilósok mezőnyében mutatkozott be, ellenfele a török Kübra Kocakus volt, akitől kikapott. Vasárnap a francia Asia Devismes ellen folytatja.

Dudok Károly, a hazai szövetség elnöke szerint az új lebonyolítási rendszer alapján még nincs veszve semmi. – A vigaszágon megy tovább Ajsa, innen még a fináléba is bekerülhet, remélhetőleg a folytatásban jobban érvényesül majd a taktikája – mondta Károly.

Savate-ban is volt magyar. Forgó Zalán György a 70 kilós mezőnyben lépett ringbe. Az ellenfele a horvát Patrik Grdan volt, aki végül 3:0-ra győzött. – 19 évesen sikerült ide kijutnom, és ezt nagy dolognak tartom – kezdte értékelését versenyzőnk a meccs után. – A ringben úgy éreztem, hogy szűken hoztam az első két menetet, a harmadikat elvesztettem, de ez csak az én érzésem volt. Összességében sokat tanultam, és megtiszteltetés volt, hogy a magyar színeket képviselhettem Rijádban – hangsúlyozta Zalán.

Szóljon hozzá!