ZETApress

hírportál

Hármas holtverseny

A Fradi gól nélküli döntetlent játszott tegnap este a belga Genk otthonában a Konferencia-liga F-csoport 3. fordulójában. A rendkívül sok szabálytalansággal tarkított kemény és harcos összecsapáson mindkét gárda csak egy-egy kapufáig jutott – láttuk az M4 Sporton.

Csoportunk tegnap esti másik meccsén velünk egy időben Fiorentina-Cukaricki 6:0 (3:0) lett. A tabellán 1. Fiorentina (10:4) 5, 2. FTC (5:3) 5, 3. Genk (4:2) 5, 4. Cukaricki (1:11) 0 pont. Szerb trénerünk irányításával továbbra is veretlen bajnokcsapatunk, mely a harmadik számú európai kupasorozat 4. fordulójában két hét múlva, november 09-én 18:45-kor fogadja Genket az Üllői úton.

Európában minden egyes pontnak jelentősége van. A legfontosabb, hogy nem szenvedtünk vereséget. Nagyon kemény meccs volt minden szempontból, és persze mi minden találkozót szeretnénk megnyerni, az ellenfelünk erős volt. Talán ma nem a legjobb Ferencváros futballozott, de úgy érzem, megtiszteltük azokat a szurkolóinkat, akik ilyen sokat utaztak azért, hogy minket támogassanak – fogalmazott Dejan Stankovic a meccs után hozzátéve: érdekes mérkőzés volt, hiszen úgy győzelem, mint vereség is lehetett volna a találkozón. Rendkívül erős a csoportunk, melyet sokkal inkább Európa-liga szintű, épp ezért minden pontnak jelentősége van! Az, hogy még két meccset játszhatunk itthon, reális esélyt ad a továbbjutásra csoportunkból!

Wouter Vrancken, a belgák vezetőedzője arról beszélt, hogy a II. félidőben nem tudtak olyan nyomás alatt tartani minket, ahogy eltervezték, ráadásul ezen az estén a támadó-harmadban nem volt meg bennünk a kellő kvalitás és lendület. Ennek köszönhetően idegeneben kellene majd jobb eredményt elérniük, ami mindig nehezebb, mint otthon.

Szóljon hozzá!