ZETApress

hírportál

Éremesélyünk para-karatéban

A világbajnoki címvédő Kákosy Olívia döntőbe jutott para-karatéban a keddtől vasárnapig tartó budapesti 26. Karate Vb-n. Mellette további négy para-karatésunk mérkőzhet majd bronzéremért. Az épek között hatalmas csatában nyerte meg első meccsét a magyar férfi kumite csapat: a mieink 0:2-ről fordítva győzték le a németeket. Fotóink Jani Martin felvételei.

Ma elkezdődtek a para-karate versenyszámok is a hazai rendezésű karate világbajnokságon. A magyarok közül a tanulásban akadályozottak között induló Kákosy Olívia szerepelt a legjobban. A világ- és Európa-bajnoki címvédőnő hozta a papírformát, és csoportját megnyerve bejutott a szombati fináléba. Szintén a tanulásban akadályozottak között Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra és Paulovics Dóra is kiharcolta az éremmeccs lehetőségét: valamennyien a bronzért lépnek majd holnap tatamira.

Az épek mezőnyében a férfi csapatküzdelmek során a Kapdebo Botond, György Dániel, Botos Botond, Tadissi Martial és Hárspataki Gábor felállású együttes elképesztő küzdelemben, 0:2-ről hozta vissza a mérkőzést Németország ellen. A végeredmény 2:2 lett, de a pontkülönbséget tekintve 13:6-ra a mieink győztek és kerültek a 32-be. A mieink két diadalát Tadissi Martial és a szombaton döntőző Hárspataki Gábor aratta. A folytatásban holnap Románia lesz Hársiék ellenfele. Női együttesünk holnap kezd, miután a lányokat erőnyerőnek sorsolták, így nem kellett küzdeniük ma a selejtezők 1. körében.

Szépen helytálltak kata csapataink. Férfi együttesünk Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung és Szilágyi Gergő összeállításban csoportjában 5. helyen végzett. Női csapatunk Fábián Csenge, Sterck Laura és Tóth Vanda összetételben csoportjában 7. lett. Sajnos hiába mutatott be mindkét csapatunk színvonalas katát, az 1. fordulóból csak a legjobb négy-négy együttes jutott tovább, így a mieink búcsúzni kényszerültek.

Holnap 09 órától a csapatküzdelmek további selejtezőit, majd vigaszági csatáit bonyolítják le, ezután kerül sor a para-karatésok helyosztóira. A nap végén 18:30-kor a vb ünnepélyes megnyitója kezdődik.

Szóljon hozzá!