ZETApress

hírportál

Újabb érem Rijádban

Megvan a negyedik érmünk Rijádban – tudatta Bányász Árpád sajtófőnök. – Örülök, hogy Magyarországnak érmet szerezhettem a Küzdősportok Világjátékán! – mondta Tereza Crisley Cordeiro De Souza. Fotóink az NVESZ felvételei.

Ju-jitsuban született meg a negyedik érmünk a Küzdősportok Világjátékán. Jiu-jitsu (Ne-waza) versenyszámban a nők +70 kg-s kategóriájában Tereza Crisley Cordeiro De Souza bronzérmes lett. A Rijádban zajló multisport eseményen így a korábbi két grapplinges arany és egy szumós bronz után újabb dobogós helyezéssel büszkélkedhetünk.

A brazil származású magyar versenyző a szaúdi Dina Elias Ghassam ellen kezdett, és megfontolt taktikus küzdelmet diktálva továbbjutott. A következő körben a francia Laurynet Lage következett, akitől kikapott, így vigaszágas lett, ahol a svéd Amanda Vikingssonon túllépve mehetett a bronzért. A kisdöntőben az ellenfél a mexikói Marianne Gavino volt, aki ellen aranyponttal nyert – áll a Nemzeti Versenysport Szövetség beszámolójában.

Régóta várok egy ilyen sikerre. Az utóbbi időben voltak sérüléseim, így nagyon büszke vagyok, hogy érmet tudtam szerezni a Küzdősportok Világjátékán! Aminek még jobban örülök, hogy ezt az érmet Magyarországnak szerezhettem. Nehéz nap van mögöttem, a második meccs viselt meg a legjobban. A francia ellenfelem jóval nehezebb volt, nagyot kellett küzdenem, de ott végül ő nyert – mondta Tereza Crisley Cordeiro De Souza.

Edzője és férje: Max Carvalho hangsúlyozta, több olyan sportág van, amelyekben nem lehet hibázni. – Ilyen a ju-jitsu is. Egy kisebb hiba eldönthet egy egész világversenyt. Szerencsére Tereza a második meccs után újrahúzta magát, és meg sem állt a bronzérem megszerzéséig – mondta Max Carvalho.

Tereza sikere azért is nagy dolog, mert a mezőnyben ő az egyik legkönnyebb versenyző. Nagy siker ez számunkra, hiszen a Küzdősportok Világjátéka csúcseseménynek számít sportágunkban is – értékelt a díjátadó után Spalovszky Csaba sportszakmai alelnök, aki egyben a szövetségi kapitányi feladatokat is ellátja.

Ju-jitsu (Ne-waza) női +70 kg-ban 1. Valentina Laura Castillo (Kolumbia), 2. Laurynet Lage (Franciaország), 3. Tereza Crisley Cordeiro De Souza (Magyarország). A 120 ország 1500 sportolóját felvonultató világversenyen Tereza Crisley Cordeiro De Souza bronzérmét megelőzően Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben szerzett egy-egy aranyat, szumóban pedig Buzás Patrik korábban bronzérmes lett.

Szóljon hozzá!