ZETApress

hírportál

Dreher-darts a vívóteremben

Több mint 20 ország versenyzői indulnak a 27-én péntektől 29-én vasárnapig tartó 25. Dreher Hungarian Openen. 22 ország több mint 300 versenyzőjét várja a Magyar Darts Szövetség – derült ki a délelőtti sajtótájékoztatón a Magyar Sport Háza III. emeletén.

Balázs Gábor elnök elmondta, hogy a Dreher Hungarian Open WDF-ranglistaverseny az egyetlen olyan viadal a sportágban, amit még a Covid-világjárvány alatt is megrendeztek, így 1999 óta folyamatos a jelenléte a sportnaptárban.

A verseny az utolsó lehetőség, hogy a december elején az angliai Lakeside-ban sorra kerülő WDF-világbajnokságra helyet szerezzenek a versenyzők. Az eseményen tíz pontszerző kategóriában, köztük paradartsban mutatják meg tudásukat a résztvevők a Bp. Honvéd Dózsa György úti vívótermében – mondta az elnök hozzátéve, hogy jövőre 8 felnőtt és 9 ifjúsági pontszerző versenyt rendez majd a szövetség, mellyel a régió és Európa legnagyobb versenyszervezőjévé válva segíti a hazai játékosok eredményesebb versenyzését.

Az elnök köszöntötte a szeptemberben Dániában megrendezett világkupán sporttörténeti bronzérmet nyert Kámán Lehel – Rucska József páros jelenlévő tagját. A páros az első magyar felnőtt vk-érmet nyerte, melyről Rucska József elmondta, hogy tudatos munka eredménye volt. Kiemelte: társával annyira megértették egymást, hogy szinte nem is kellett kommunikálniuk a verseny alatt.

A december 02-a szombat és 10-e vasárnap közötti WDF-világbajnokságról az elnök megemlítette, 2022-ben Ihász Veronika sporttörténelmet írt azzal, hogy kijutott, az idén pedig már öt magyar játékos szerepelhet Lakeside-ban: a nőknél Ihász Veronika, a férfiaknál Kovács Patrik és Takács Gábor, az ifjúsági lányoknál Turai Krisztina, az ifjúsági fiúknál Borbély András. Mivel a fiúknál az elődöntőt és a döntőt, a lányoknál pedig csak a döntőt játsszák le a felnőttek vb-jével összekötve, két magyar érem már biztos. Az elnök kiemelte, hogy Magyarország az egyetlen nemzet, amely mind a négy kategóriában részt vehet a világbajnokságon.

Rucska József vk-bronzérmes versenyzőnk, Ihász Veronika edző-férje elmondta, hogy egy hónappal a vb előtt a finanszírozás még nem megoldott, bár a szövetség mindent megtesz a versenyzők támogatásáért. – Zajlik a szponzorkeresés, abban bízunk, hogy sikerül támogatót találni, és az állami segítség is megérkezik! – reménykedett az edző-férj.

Szóljon hozzá!