ZETApress

hírportál

Újabb döntetlen idegenben

Labdarúgó-válogatottunk ötezer néző (benne 1500 magyar) előtt kétgólos hátrányból egyenlítve 2:2-es döntetlent játszott tegnap 20:45-től Litvániával a 8. fordulójában a kaunasi Eb-selejtezőn, s bár a G-csoport élén maradtunk, de nem biztos még a helyünk a kontinensviadalon. Az előző napi fogadkozások idekattintva olvashatók.

A hazaiak a 20. perben Fedor Cernych, majd a 36. percben Pijus Sirvys találatával kétgólos előnyre tettek szert az önmagához képest gyengén futballozó mieink ellen. Szünet után fordult a kocka. Fölényben játszottunk, s a 67. percben Szoboszlai Dominik 11-esből szépített, majd a 82. percben Varga Barnabás idénybeli 20. góljával egyenlített.

Meg kell értenünk, hogy ha nincs meg a megfelelő hozzáállás, egy rémálom lehet a végeredmény. Ma sajnos ez történt az I. félidőben, egyszerűen nem nyertük meg a párharcokat. A két félidő között változtattunk, a II. félidőben domináltunk, de ma nem volt meg az a szerencsénk, ami Szerbia ellen megvolt – nyilatkozta Marco Rossi az M4 Sporton a lefújás után.

Csoportunk másik meccsén velünk egy időben Szerbia-Montenegró 3:1 (1:1) lett Belgrádban, míg a szabadnapos bolgárok 18 óráról 2:0 (1:0)-ra kikaptak az E-csoportelső albánoktól Tiranában. A tabellán 1. Magyarország (11:4) 14, 2. Szerbia (13:7) 13, 3. Montenegró (6:8) 8, 4. Litvánia (8:12) 6, 5. Bulgária (3:10 gólarány) 2 pont.

A mieink előnye 1 pontra csökkent az eggyel több meccset játszó szerbekkel szemben, de hatra nőtt a 3. Montenegró előtt, így csak 1 pontra van szükségünk a kijutáshoz a hátralévő két meccsen. Csapatunk legközelebb november 16-án csütörtökön a nyeretlen sereghajtó Bulgária vendége lesz, majd a 3 nappal későbbi zárófordulóban Montenegrót fogadjuk a Népstadionban. Velük a június 17-ei 3. fordulóban 0:0-t értünk el Podgoricában.

Szóljon hozzá!