ZETApress

hírportál

Tánc és karate

Esküvője után már csak a budapesti vb-re koncentrál a karatés Nagy Botond. Az október végi sportcsarnoki világbajnokságon katában (formagyakorlatban) versenyző Nagy Botondnak zsúfolt szezonja van.

A magyar karatés az Eb után az Európa Játékokon versenyzett, megbirkózott egy sérüléssel, majd szeptemberben feleségül vette Nórát és készül a világbajnokságra – tudatta Turák Péter, a Magyar Karate Szakszövetség sajtófőnöke.

A feleségemmel 2023-at egyszerűen csak az Események Évének hívjuk. Nem véletlen, hiszen olyan sok dolog történt velünk, és az év egyik nagy durranása még hátra van. Ez a hazai rendezésű világbajnokság, amelyre optimistán készülök. Az év első felében volt egy sérülésem. A jobb combhajlítómmal sokat szenvedtem, de úgy érzem, hogy sikerült mindent a helyére tenni, megtaláltuk a gyógytornászommal a sérülés okát és most már egészségesen hangolódom a hazai vb-re – mondta Botond, aki párjával egy hagyományos nagy magyar lagzit tartott.

A válogatott versenyző elárulta, hogy esküvői tánc is volt, amelyet az akkor még menyasszonyával közösen koreografáltak. – Úgy gondoltuk, hogy elég sűrű az idei év programja ahhoz, hogy külön tánckurzusra járjunk, Nórinak van táncos múltja, nekem pedig van annyi mozgáskoordinációm, hogy összerakjuk – mondta.

Nagy Botond az elmúlt időszakban jól szerepelt a felvezető versenyeken. – Teljesen más úgy teljesíteni, hogy nem hátráltat sérülés. Jól sikerültek a megmérettetéseim a közelmúltban, és remélhetőleg ez a lendület kitart a világbajnokságig! – bizakodott.

A Papp László Budapest Sportarénában október 24-e és 29-e között rendezik meg a világbajnokságot, ahol összesen 22 versenyzőnk lép majd tatamira, míg para-karatéban 18 magyarért szoríthatunk. További infók a vb-ről és jegyinformációk a világverseny hivatalos weboldalán találhatóak.

Szóljon hozzá!