ZETApress

hírportál

Szerb edzővel szerbek ellen

A Fradi szerb vezetőedzője kifejezetten elégedett csapata labdarúgóival a kinevezése óta eltelt két hétben, ennek megfelelően győzelmet vár holnap a szerb Cukaricki ellen a Konferencia-liga F-csoportkörének nyitányán.

Muhamed Besic, a Fradi bosnyák védekező középpályása a rivális kapcsán kiemelte, hogy jól ismeri a hozzá hasonlóan bosnyák Ognjen Vranjest, illetve a Cukarickinek sok fiatal labdarúgója van, akik szerinte biztosan nem félnek egyetlen riválistól sem. – Nem szeretném összehasonlítani az edzőinket. Stankovicot mindenki ismeri, nagy energiát és erőt hozott a csapathoz. Próbálunk úgy játszani, ahogy ő kéri, megvan elképzelése a futballról, de erről egyelőre nem akarok beszélni – mondta játékosunk az edzőváltás kapcsán.

Nagyon jó érzés volt visszatérni a pályára összesen 217 nap, azaz 7 hónap és 1 nap után, kiváltképp, hogy sikerült betalálnom a Nagyecseden 8:0-ra megnyert vasárnapi MK-meccs 79. percében, melyen 25 percet játszhattam. Nem ez volt az első nagy sérülésem, így jobban tudtam kezelni ezt a helyzetet. A vallásom, a hitem is segített ebben a nehéz időszakban. Erős csoportba kerültünk, de tavaly a még erősebből az 1. helyen jutottunk tovább az Európa-ligában. Minden rajtunk múlik, ha mi jól játszunk, akkor minden rendben lesz! – mondta el a 31 éves focista, majd indult a 17 órai népligeti edzésre.

A Fradi 23 fős kerete a Kl F-csoportkörre,
kapusok: Dibusz Dénes, Varga Ádám;
védők: Ismail Aaneba, Myenty Abena, Botka Endre, Ibrahim Cissé, Eldar Civic, Samy Mmaee, Pászka Lóránd, Cristian Ramírez;
középpályások: Mohammed Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdhane, Muhamed Besic, Anderson Esiti, Cebrail Makreckis, Sigér Dávid, Kristoffer Zachariassen;
támadók: Marquinhos, Lisztes Krisztián, Owusu Kwabena, Aleksandar Pesic, Adama Traoré, Varga Barnabás.

Sajnálom, hogy válogatott kötelezettségek miatt több játékossal: Dibusz Dénessel és Varga Barnabással kevesebb időm volt ismerkedni, illetve néhány focista: Tokmac Nguen és Adama Traore sérüléssel bajlódik. Az eltelt időben ennek ellenére igyekeztem nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megismerni a keret tagjait – mondta a szerb tréner a 15 órai sajtótájékoztatón. – Elégedett vagyok az elvégzett munkával, mert látom az akaratot a fejlődésre csapat- és egyéni szinten is. Mindenki kiválóan dolgozott – mondta a 45 éves Dejan Sztankovics.

Nem kell sok változtatás az együttesnél, ezért elsősorban támogatni szeretné a játékosokat a fejlődésben. Minden edzőnek megvan a saját elképzelése, ezt viszont lassan, kis lépésekben akarja végrehajtani, nem fog azonnal mindent lecserélni és megváltoztatni. Az ellenfél kapcsán arról beszélt, megnézte a Crvena zvezda elleni meccsüket, amelyen a Cukaricki a bátor játékának köszönhette a 2:1-es sikerét. Szerinte a szerb bronzérmes klub keretében a fiatal és tapasztalt futballisták jó egyveleget alkotnak. – Mindig győzelemre játszunk, ez persze rizikóval is jár, de ez vállalt kockázat – szögezte le a Fradi célját Sztankovics, aki szerint nehéz csoportban szerepel csapatunk. A Cukaricki mellett következő ellenfelünket, a Fiorentinát is jól ismeri, mivel az előző idényben még a Sampdoriát irányította.

Stankovic a sajtótájékoztató végén köszönetet mondott Kubatov Gábor elnöknek, akit nagyon bátor, erős és karakteres sportvezetőként jellemzett. – Nem vagyok hülye, tudom, milyen nehéz körülmények között nevezett ki, ezt külön köszönöm neki. Azt szeretném, hogy a csapat legalább olyan szintet képviseljen, mint az elnök – mondta el szerbül és angolul is a játékosként BL-győztes edzőnk arra utalva, hogy elődje: Máté Csaba 10 meccsből a Puskás Akadémia elleni 3. fordulói hazai bajnokit kivéve kilencet megnyert.

Bátor játékra készül a Cukaricki

A szerbek vezetőedzője és csapatkapitánya a 18:15-ös sajtótájékoztatón egyformán bátor játékot ígért a Fradi ellen, a labdarúgó Konferencia-liga F-csoportkör holnapi nyitónapjára. A 42 éves mester egy hónapja vette át csapatát, de egyéb beosztásokban eddig is segítette klubját. Egykori játékosuk eddig csak ifistákkal foglalkozott és a szövetségben is dolgozott.

Marko Doric csapatkapitány arról beszélt, hogy szeretnék élvezni ezt a történelmi mérkőzést, ezért nagyon várják, hogy pályára lépjenek az általa gyönyörűnek nevezett Groupama Arénában. – Az Olimpiakosz elleni kudarc az Európa-ligában nagy erőt adott, ez látszott hétvégén a Crvena zvezda ellen. Reméljük, a lendület kitart, mert szeretnénk ismét olyan teljesítményt nyújtani, mint belgrádi ellenfelük ellen, de nehéz kétszer egymás után két ilyen erős csapattal szemben. Sok múlik majd a Ferencvároson is, amelytől támadó felfogású játékra számítok – fogalmazott a 30 éves védekező középpályás, aki inkább előnynek tartja, hogy az FTC új trénerét, a korábban a Crvena zvezdát is irányító Sztankovicsot jól ismerik.

Nagy meccs ez a klub számára, hiszen először szerepelhetünk csoportkörben, de ez sokkal inkább motivációt, mintsem nyomást jelent. Ugyanolyan bátran kell pályára lépnünk, mint hétvégén a Crvena zvezda 2:1-es legyőzése alkalmával. Ennek ellenére a Ferencváros a favorit – mondta Igor Matic vezetőedző aki kifejtette, a Fradinak új vezetőedzője van, emiatt a magyar csapatot még nem láthatta Dejan Sztankovics irányítása alatt, ugyanis a hétvégi Magyar Kupameccs nem jó példa, mivel az FTC-nek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú ellenfele volt. Ez nemcsak nekik jelent hátrányt, hiszen Sztankovicsnak még meg kell ismertetnie elképzeléseit a saját játékosaival is.

Hinni kell a továbbjutásban, ha mi nem bízunk benne, akkor senki sem fog! Persze, nehéz lesz elérni, mert nehéz csoportba kerültünk. A Ferencváros Magyarország legnagyobb és az egész térség egyik legnagyobb klubja, a Fiorentina idén döntős volt, míg a Genk majdnem belga bajnok lett. Meccsről meccsre kell haladni, de mindenképpen szeretnénk jó teljesítményt nyújtani és pontokat gyűjteni! – mondta a négyes erőviszonyairól az edző hozzátéve, hogy sérülés miatt a középpályás Stefan Tomovicsra és a támadó Zé Márióra sem számíthat.

A Groupama Arénában holnap 18:45-kor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, az F-csoportban a Genk és a Fiorentina találkozója ugyanekkor kezdődik Belgiumban.

Szóljon hozzá!